• Чт 25.04.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

У Харкові відбулись змагання з лука (відео)

Общество   
У Харкові відбулись змагання з лука (відео)

У  спорткомплексі «Каразинський» одночасно відбулись два турніри зі стрільби з лука.

Дорослі спортсмени брали участь у відкритому Кубку національного університету імені Василя Каразіна. Серед них — чемпіон Олімпійських Ігор Віктор Рубан, який готується до чемпіонату Європи. Він став двократним переможцем змагань «класиків». У особистому заліку в фіналі переміг свого земляка Олександра Грекулова, а також став золотим призером у складі команди.

Віктор Рубан, олімпійський чемпіон зі стрільби із лука
Я считаю, что соревнований должно быть много. Если ты к чему-то готовишься, ты должен знать, к чему ты готовишься, и должен это где-то проверять. И здесь можно себя проверить. Тем более, я хочу сейчас поехать на Кубок мира в Рим, в середине декабря, и перед таким большим стартом пострелять небольшие соревнования — это полезно.

Стрілки молодших, кадетських вікових категорій змагались у рамках меморіалу заслуженого тренера України Валентина Морозова. Він — засновник харківської школи стрільби з лука та вихователь заслужених майстрів спорту Станіслава Забродського, Тетяни Бережної та Катерини Ксенофонтової.

Вікторія Коваль, організаторка турніру пам’яті Валентина Морозова
Проводя такие соревнования, хотелось бы отметить важность этого человека в развитии стрельбы из лука в Харькове, и вспомнить о его заслугах. Это детский турнир, очень надеемся, что из этих деток тоже вырастут чемпионы и заслуженные люди.

Тарас Трифанов — нині кращий з харків’ян у національному кадетському рейтингу. У складі команді зі стрільби з класичного луку став переможцем меморіалу Валентина Морозова. Цим підвів риску під успішним для себе роком, за результатами якого виконав норматив майстра спорту України.

Тарас Трифанов, переможець турніру пам’яті Валентина Морозова
Больше психологически перешагнул какой-то уровень, степень. Не верил, что могу выполнить, и тут в меня стали больше верить — оп! — и так получилось. Все-таки больше тренировался, больше усилий прилагал для этого всего.

Одночасне проведення дорослого і кадетського турнірів — зручне для організаторів і корисне для молодих спортсменів. Перебуваючи в одному залі, вони беруть приклад зі старших стрілків. Тим паче, що зимова стрільба геть відрізняється від літньої: немає вітру, мішені в декілька разів менші, боротьба більш емоційна.

Олександр Ксенофонтов, суддя національної категорії
Бывает, человек показывает абсолютный результат — 30, — и при этом проигрывает. Судьи меряют — у кого ближе к центру. Бывает, что стрела попадает одна в одну — три-четыре выстрела, а дырка — одна.

Серед жінок найкращий результат у господарок показала Дар’я Павличенко. Вона виграла «золото» у складі команди та здобула особисту «бронзу».

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відбулись змагання з лука (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 декабря 2018 в 21:15;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У  спорткомплексі «Каразинський» одночасно відбулись два турніри зі стрільби з лука".