• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +7°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Харків’яни скаржаться на бурульки (відео)

Общество   
Харків’яни скаржаться на бурульки (відео)

 Щодня до комунальних служб Харкова надходить до 800 звернень з проханням прибрати бурульки на покрівлях. 

Це — звичайний двір на вулиці Данілевського. Мешканці нарікають, що крижані брила звисають з дахів будинків та у будь-який час можуть впасти. Та додають: минулоріч комунальники прибирали бурульки частіше.

Маргарита, приватний підприємець

У нас тут напротив производство. Вчера чистили и разбили всю крышу. Приезжала станция, которая поднимает. Сосульки висят громадные. Конечно, чистят. Люди ходят, никто не закрывает, вы видите, даже нигде не оцеплено специальными лентами. Очень большие.

Олена, пенсіонерка

Конечно, это ужасно, что сосульки висят. И даже люди, у кого на балконах они свисают, могли бы сами как-то аккуратненько их сбить. Страшно ходить, если честно. Вот такие глыбы лежат, которые сами уже обвалились. Страшно думать, что ты идешь, а такая глыба тебе по голове даст. 

У будинку №61 по проспекту Науки бурулька зірвалася з даху та обірвала кондиціонер. За словами мешканців, кригу почали прибирати лише після того, як вони звернулися до нашої знімальної групи за допомогою.

У соцмережах почали з’являтися фотографії автомобілів, пошкоджених внаслідок падіння бурульок. У мерії кажуть: щодоби у диспетчерську аварійну службу надходять близько 800 звернень з проханнями прибрати кригу на покрівлях. Сьогодні бурульки та брила прибирають 160 альпіністів та 14 автовишок.

Роман Нехорошков, директор департаменту ЖКГ Харківської міськради

Більшу частину людей ми направили до Київського району — у центральну частину міста, тому що там більш за все проблемних місць за маршрутом руху пішоходів та більш за все звернень.

Рятувальники зазначають, що найбільшу небезпеку несуть бурульки на кондиціонерах та супутникових тарілках. Крижані нарости з’являються внаслідок перепадів температури на похилих покрівлях будівель у центрі міста. На появу бурульок впливають конструктивні особливості старих будинків: балкони, карнизи та інші частини фасадів.

Ігор Лупандін, речник ГУ ДСНС України у Харківській області

Разница температур, идет интенсивное таяние в дневное время, и эти идут образования вместе со снегом под определенной своей же массой они падают вниз. И в случае, если люди могут оказаться под ними, они могут принести в семью трагедию. 

Рятувальники нагадують, що обминати небезпечні ділянки можна і по проїжджій частині, але рухатись потрібно назустріч транспорту. Також прохають водіїв бути уважними та з розумінням ставитися до пішоходів.

Юлія Бєділо, кореспондентка

Рятувальники радять не паркувати автомобілі біля будинків з бурульками та під деревами. З метою безпеки пішоходам потрібно дотримуватись відстані не менше 3 метрів від будинків та не заходити за встановлені огорожі. Будьте обережні.

 

Автор: Юлія Бєділо
Популярно

Вы читали новость: «Харків’яни скаржаться на бурульки (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 января 2019 в 19:16;
  • Корреспондент Юлія Бєділо в данной статье раскрывает новостную тему о том, что " Щодня до комунальних служб Харкова надходить до 800 звернень з проханням прибрати бурульки на покрівлях".