• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

У Харкові затверджені нові тарифи на проїзд у міському пасажирському електротранспорті (відео)

Общество   
У Харкові затверджені нові тарифи на проїзд у міському пасажирському електротранспорті (відео)

Нові тарифи на проїзд у метро, ​​трамваях і тролейбусах почнуть діяти з 7 лютого.

Востаннє вартість проїзду в харківському електротранспорті змінювалась менше ніж рік тому. Тоді тарифи виросли на гривню, а зараз — вже на 3.

Юлія Бойко, кореспондентка

Відтепер вартість проїзду в метро Харкова буде як у Києві — 8 гривень. У той час як харківська підземка відрізняється від столичної. І не тільки за кількістю станцій і пасажиропотоком. Наприклад, у Києві працює система знижок для власників карток: чим більше поїздок, тим вони дешевші. У харків’ян можливості зекономити немає.

Також у столичній підземці менші інтервали руху поїздів. Окрім цього, кияни мають змогу поповнити проїзний за допомогою банківської карти і оплатити проїзд за допомогою телефону. Як пояснили в КП «Харківський метрополітен», 8 гривень — економічно обґрунтований тариф, враховуючи зростання вартості енергоносіїв, матеріальних ресурсів та витрат на оплату праці.

Розрахований тариф не є прибутковим, так як прибуток не закладений в розрахунок тарифу. На розвиток підприємства будуть використовуватися кошти за рахунок амортизаційних відрахувань. У розрахунок тарифу включена лише повна собівартість перевезень. Таким чином, при зменшенні пасажиропотоку і в порівнянні з прогнозованим (врахованим в розрахунку розміру тарифу), і в разі неповної компенсації втрат доходів від перевезення пільгового контингенту з міського бюджету, метрополітен може бути збитковим і при введенні нового тарифу.

Активісти звертають увагу на фінансовий звіт підприємства за перше півріччя минулого року, в якому є рядок «інші доходи». У ньому вказана сума — 11,2 мільйона гривень. У неї, стверджують антикорупціонери, входять доходи від реклами в метрополітені.

Євген Лісічкін, член ГО «Харківський антикорупційний центр»

Ми бачимо, що за рекламу «Харківський метрополітен» показує зазвичай мільйон чи 2 мільйони гривень на місяць, які він заробляє фактично за здачу в оренду цих рекламних площин. Але ми бачимо, що фактично усе метро, усі станції, усі потяги в рекламі. Метрополітен не прозоро на наш погляд взагалі звітує про доходи, зароблені від рекламної діяльності.

На засідання виконкому міськради активісти прийшли з плакатами.

Ігор Черняк, член ГО «Харківський антикорупційний центр»

Почему мы не можем покрывать убытки метрополитена не за счет харьковчан, а за счет размещения рекламы? Если вы хотите, чтобы метрополитен финансировался за счет харьковчан, давайте освободим его от рекламы. Я не против ездить за 8 гривен, но в чистом вагоне, где не будет весь этот рекламный мусор на глаза давить.

Михайло Фатєєв, директор департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради

К формированию тарифа это не имеет отношения, поскольку это не входит в себестоимость проезда. Да, за сдачу места для рекламы предприятие получает определенный доход, но его он получает от рекламной фирмы. С другой стороны «Харьковский метрополитен» не несет никаких расходов по этой рекламной деятельности, а все расходы ложатся на фирму рекламодателя.

Харків’яни до подорожчання проїзду ставляться неоднозначно.

Валерія, харків’янка

Если бы поменяли все поезда на новые, которые сейчас обещают ввести, тогда ещё ладно. А так как их два и будут все те же мои любимые Салтовские линии особенно, а так очень плохо.

Микита, харків’янин

Как по мне 8 гривен — это много. Потому что несопоставимо это со средним уровнем зарплаты и довольно-таки негативно сказывается на кошельке харьковчан.

Дар’я, харків’янка

Если улучится качество услуг, то достаточно положительно. И вообще было бы замечательно вести какую-то систему скидок.

Нові тарифи почнуть діяти після публікації в газеті «Харьковские известия», станеться це 7 лютого. Тому в харків’ян ще є можливість поповнити свої електронні картки на проїзд у метро сьогодні. Наявна сума буде використовуватися згідно зі старою вартістю проїзду. За даними мерії, люди масово поповнюють картки. Тільки за останні декілька днів на рахунок метрополітену було зараховано  понад 15 мільйонів гривень. Але з картками e-ticket така схема не працюватиме.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові затверджені нові тарифи на проїзд у міському пасажирському електротранспорті (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 6 февраля 2019 в 21:25;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Нові тарифи на проїзд у метро, ​​трамваях і тролейбусах почнуть діяти з 7 лютого".