• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові відбувся марш жіночої солідарності (відео)

Общество   
У Харкові відбувся марш жіночої солідарності (відео)

Активісти з плакатами та гаслами пройшли по проїжджій частині вулиці Сумської — від станції метро «Університет» до «Майдану Конституції». 

Аліка Піхтерева,  кореспондентка
 «Бунтуй, кохай, права не віддавай» — харків’янки вийшли на марш жіночої солідарності в міжнародний жіночий день. Така подія на Харківщині відбувається вже вчетверте.

Однією з засновниць свята 8 березня називають Клару Цеткін. У 1910 році на форумі жінок у Копенгагені вона заявила, що в цей день жінки влаштовуватимуть мітинги та демонстрації.

Кароліна, учасниця маршу жіночої солідарності
Изначально же так было, что женщины вышли на марш, начали отстаивать свои права. Поэтому, для меня эта дата значимая, что именно в этот день женщины показали себя и показали, что они тоже имеют какие-то права. 

На вулиці Харкова вийшли близько 200 чоловіків та жінок різного віку з плакатами в руках. Тут можна побачити хлопців, одягнутих у паранджу, та жінок у солдатській уніформі. Таким чином, розповідають активісти, вони звертають увагу на проблему патріархату у суспільстві та закріплюють гасло: «Місце жінки — всюди».

Учасник маршу Валерій запевняє, що жінка, як і чоловік, має право обіймати серйозні посади, адже це залежить від професійних, а не гендерних якостей.

Валерій, учасник маршу жіночої солідарності
Очень всё противоречиво в Украине и в мире, в целом. Поэтому, я считаю, что такие марши необходимы. Продолжать эту традицию нужно. 

Учасники маршу розпочали ходу від станції метро «Університет». Їх супроводжували поліцейські та автівки патрульних.

Аліка Піхтерева, кореспондентка
Але знайшлися ті, хто вважає фемінізм — хворобою. Їхня кількість менша, але вони йдуть попереду та також заявляють про свої права.

Георгій Тарасенко — лідер організації, яка має за мету захист національних інтересів, культурної та етнічної ідентичності. За словами чоловіка: замість святкування 8 березня в Україні краще запровадити День матері.

Георгій Тарасенко, лідер громадської організації
Більшу частину часу вони нічого не роблять. Вони не ходять на суди до сепаратистів, вони не допомагають фронту, вони не допомагають влаштовувати в Україні сильне демократичне суспільство, закріплювати нашу країну.

У рамках проекту жіночої солідарності протягом березня у Харкові проводитимуться різноманітні заходи, присвячені досягненням жінок у кіно, музиці, науці, бізнесі, тощо.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відбувся марш жіночої солідарності (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 марта 2019 в 16:01;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Активісти з плакатами та гаслами пройшли по проїжджій частині вулиці Сумської — від станції метро «Університет» до «Майдану Конституції»".