• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

У Харкові обговорили стан розвитку промисловості регіону (відео)

Общество   
У Харкові обговорили стан розвитку промисловості регіону (відео)

За три роки промисловість на Харківщині зросла на 15%.

За словами голови регіону Юлії Світличної, основні завдання розвитку промисловості Харківщини — нарощування обсягів виробництва, диверсифікація ринків збуту, погашення заборгованості з виплати зарплат, впровадження інновацій та економія енергоресурсів.

Юлія Світлична, голова ХОДА
За 3 роки промисловість зросла на 15%. Ми збільшили кількість робочих місць на підприємствах. За останніми статистичними даними кількість працівників збільшилася на 8 тисяч. Ми з вами бачимо розвиток промисловості та можливість завантаження тих державних підприємств, які в минулі три-чотири роки не мали наявного портфеля замовлень.

Світлична відзначила, що регіон будує власну інфраструктуру міжнародних взаємин з метою залучення інвестицій та пошуку нових партнерів для харківської промисловості.

Юлія Світлична, голова ХОДА
 Вимога облдержадміністрації до менеджменту підприємств – це підвищення соціальних гарантій та зарплат. З нашого боку – повна підтримка ініціативам керівництва заводів та підтримка щодо співпраці з центральними органами влади.

Перший заступник голови ХОДА Марк Беккер відзначив, що за підсумками минулого року індекс промислової продукції регіону склав майже 102,9% , по Україні – 101,5%.

Марк Беккер, перший заступник голови ХОДА
 За 2018 рік реалізовано промислової продукції на 190,5 млрд гривень. Частка області в загальнодержавному обсязі реалізованої продукції країни складає 7,6 %, що відповідає 4 місцю серед регіонів України. На підприємства Харківщини припадає майже 13% обсягу реалізованої продукції машинобудування України, що відповідає 2 місцю серед областей України.

Серед факторів, що надали поштовх розвитку промисловості, Марк Беккер відзначив створення галузевих кластерів. Завдяки підписаному меморандуму між облдержадміністрацією та «Укроборонпром» понад 130 промислових підприємств області залучено до виконання програми імпортозаміщення в оборонній сфері.

Марк Беккер, перший заступник голови ХОДА
Проведено імпортозаміщення понад 50 тисяч найменувань продукції. Результатом такої співпраці є укладені контракти на постачання понад 200 найменувань продукції для створення сучасних зразків озброєння та військової техніки. Не менш важливим є участь наших підприємств у програмі імпортозаміщення в енергетичній сфері. Наприклад, «Турбоатом» освоїв виробництво титанових робочих лопаток турбін АЕС, які раніше імпортувалися з Російської Федерації.

Перший заступник голови ХОДА також повідомив про зростання рівня соціальних стандартів. На провідних підприємствах заробітна плата збільшилася на 30-40%. В цьому році очікують подальше зростання промислового виробництва не менш ніж на 3%, заробітної плати на 15%.

Автор: Ольга Куріленко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові обговорили стан розвитку промисловості регіону (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 22 марта 2019 в 15:46;
  • Корреспондент Ольга Куріленко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "За три роки промисловість на Харківщині зросла на 15%".