• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Чи залишиться на майдані Свободи волонтерський намет? (відео)

Общество   
Чи залишиться на майдані Свободи волонтерський намет? (відео)

Євромайданівці звернулися до очільників держави.

Ініціатор створення палатки на майдані Свободи Ігор Рассоха вважає, що саме цей намет символізує мир у місті, яке знаходиться у сотні кілометрів від зони бойових дій. І є нагадуванням про те, що в країні війна.

 Ігор Рассоха, ініціатор створення намету на майдані Свободи
Что делает Кернес сейчас? Пытается освободить там место. Для чего? Для того, чтоб там пошли опять «качать»? Неважно кто, это место пустым не останется. Мы были встроенным стабилизатором. Значит ему теперь не нужен мир? Геннадий Адольфович, что вам нужно? 

Рассоха зауважує: юридично намет на майдані оформлений як пікет, тому прибрати його можна тільки за рішенням суду. Петиції, на думку одного з координаторів харківського Євромайдану, набрали по 5 тисяч підписів голосів шляхом. Раніше у своєму Facebook чоловік повідомив: йому стало відомо, що до зносу намету залучають одну з громадських організацій.

Ігор Рассоха, ініціатор створення намету на майдані Свободи
Когда Кернес звонит по всем бюджетникам, по директорам школ, что, вот, срочно организуйте сбор петиций, как вы думаете, через сколько секунд позвонят нам и скажут, что их Кернес заставляет? Кернес распорядился, чтобы Poton — как самые отморозки — занялся палаткой. Через сколько секунд нам об этом сообщили? 

Лідер «Потону» Павло Онищенко стверджує: звинувачення Рассохи — наклеп.

Павло Онищенко, лідер організації Poton
Это он вот такое вот заявил? — Да. — Ну это ложь. Если вы это будете писать — напишите, что он врет и все. Мы никакого отношения не имеем к этому вообще. 

У міськраді повідомили: за законом мер має відповісти на петицію протягом 10 днів. Після питання виноситься на чергову сесію.

 Юрій Сидоренко, директор департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради
Згідно закону України, сьогодні петиція була передана Харківському міському голові, у якого є, якщо я не помиляюсь, 10 робочих днів на надання відповіді. 

У «Харківському антикорупційному центрі» заявляють: такий результат щодо петицій наразі — найоптимальніший. Активісти побоювалися спонтанного затвердження і відповідних спалахів агресії з боку проукраїнських організацій.

 Дмитро Булах, голова правління ГО «Харківський антикорупційний центр»
Есть проблема вообще, в принципе, подачи петиций в горсовет. Потому что петиции блокируются еще на этапе подачи. Те петиции, которые проходят, они комфортные городскому совету. Те, которые некомфортные — не допускаются к голосованию.

 Семен Соха, член ГО «Традиція і порядок»
 Я вчора зареєстрував петицію стосовно відміни перейменування проспекту і створення замість палатки меморіального комплексу — пам’ятки «Тріумф слави».Але петиція навіть не висвітилася у мене в особистому кабінеті.

З проханням захистити волонтерський намет на майдані Свободи активісти звернулися до перших осіб держави. Колективне звернення написали до Петра Порошенка, Володимира Зеленського, Андрія Парубія та Юлії Світличної.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «Чи залишиться на майдані Свободи волонтерський намет? (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 10 мая 2019 в 21:54;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Євромайданівці звернулися до очільників держави".