• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

У парку Горького вперше зацвіла сакура (відео)

Культура   
У парку Горького вперше зацвіла сакура (відео)

Та замість милування вандали зривають квіти.

Юлія Бойко, кореспондентка
Цвітіння сакури — це японська національна подія. Рожевий колір в Країні висхідного сонця — це символ свята весни, пробудження природи та початку життя. Крім того, японська сакура втілює жіночу красу та молодість. 

Два роки тому 80 дерев сорту «Канзан» місту подарував посол Японії в Україні Шігекі Сумі. Алею висадили у парку Горького наприкінці 2017 року. Побачити рожеві квіти можна вже зараз.

Андрій Кравченко, прес-секретар парку Горького
Аллея сакур в парке Горького в этом году зацвела буйным цветом. Это нас несказанно радует, поскольку мы очень переживали, как приживется японское дерево в Первой столице. Они нас порадовали своим цветением. Специально спрашивают, звонят в администрацию — где находится аллея сакур для того, чтобы ее подснять и сохранить на память первые цветы сакуры в парке Горького. 

Поки одні харків’яни захоплюються квітучим містом, інші красу псують або крадуть. На цьому тижні в соцмережах з’явилося відео з парку Горького — компанія жінок із дітьми неабияк обідрала кущ тропічної магнолії.

Андрій Кравченко, прес-секретар парку Горького
 На видео этого не видно, но я верен, что они эту ветвь выбросили метров через 10 после того как ушли. Наша служба безопасности провела расследование и выявила человека, который это сделал. Женщина пообещала приехать в парк и извиниться. 

Раніше від рук невідомих також постраждало більше двох сотень тюльпанів у центрі міста. На одній з клумб біля станції метро «Університет» зірвали близько 80 квіток. На іншій рослини просто затоптали.

Геннадій Кернес, Харківській міський голова
 Разломанные клумбы — это воспитание людей, которые не понимают и не чтят труд тех, кто создает такую красоту для облика города. Это просто варвары, это такие же варвары как фашисты, которые топтали своими сапогами нашу землю. Также топчут наши клумбы. 

Вандали пошкоджують не тільки комунальні зелені зони. В інтернеті з’явилась інформація про те, що невідомі забрали з клумби перед приватним будинком квітуче дерево. Подію зафіксувала камера зовнішнього відеоспостереження. Спочатку один зловмисник намагається вирвати рослину. Коли в нього не виходить, на підмогу приходить приятель. Отримавши рослину, обидва тікають. За законом за псування зелених насаджень передбачена адміністративна відповідальність. За одну зірвану квітку правоохоронці можуть оштрафувати на суму від 170 до 510 гривень. Також можливі виправні роботи.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «У парку Горького вперше зацвіла сакура (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 10 мая 2019 в 16:01;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Та замість милування вандали зривають квіти".