• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +7°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Більше півсотні дівчат пройшли курс молодого бійця та навчаються на рівні з хлопцями (відео)

Мир   
Більше півсотні дівчат пройшли курс молодого бійця та навчаються на рівні з хлопцями (відео)

Ще два військові виші долучилися до гендерної освіти. Тепер у Кадетському корпус та Інститут танкових військ НТУ «ХПІ» на рівні з хлопцями будуть навчатися і дівчата. 

Іванна — майбутня танкістка. Це перша дівчина в історії танкового інституту, яка повністю пройшла курс молодого бійця та прагне навчатися на рівні з хлопцями.

Іванна Бурківська, курсантка Харківського військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ»
Ми виходили в поле на тактику, орієнтувалися по місцевості. Ходили ми у броніжилетах, у касках. Все як має бути. Я ходила так само ж. — Скільки важив бронежилет? — 16 кілограмів. У спеку це було важко. Це було дуже гаряче. Таке дивне відчуття було, але нічого — витерпіли.

Цьогоріч п’ятьох курсанток зарахували до танкового вишу. Іванну призначили командиркою взводу. Зізнається: з радістю служила б лише з хлопцями, бо з ними легше порозумітися. Іванна зізнається: рівноправність з хлопцями є, але все одно у звільнення дівчат випускають частіше. Та й викладачі інституту говорять: чіпляли погони дівчатам вперше та вже зрозуміли, що до них потрібен особливий підхід.

Анна Каракуркчі, начальниця навчального відділу Харківського військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ»
По посадам офіцерського складу є певні обмеження, оскільки є закон України «Про охорону материнства», який захищає національні інтереси для того, щоб жінки народжували. Із цього року факультет озброєння військової техніки, який готує механиків-водіїв і спеціалістів по ремонту та озброєнні військової техніки, вперше прийняли дівчат.

До практики гендерної освіти долучилась і гімназія з підвищеною фізичною підготовкою «Кадетський корпус». Там дівчата на відміну від майбутніх танкісток живуть у гуртожитку, а не у казармах, та й уніформа більш жіноча — спідниці та сорочки. Але у фізичних навантаженнях привілеїв не надають, кажуть у гімназії.

Олексій Магілін, заступник начальника гімназії «Кадетський корпус»
За той короткий термін, який вони у нас знаходяться, це порядка трьох тижнів, вже пішов четвертий. Скарг від дівчат жодної ми ще не чули. Навіть якщо порівняти з перебуванням хлопців, то я можу сказати, що дівчата гарно підготовані та гарно себе почувають.

Загалом у харківських вишах військову присягу цьогоріч прийняли більше півсотні дівчат. Погони чіпляли і в університеті повітряних сил. Тут жінок приймають вже не перший рік.

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «Більше півсотні дівчат пройшли курс молодого бійця та навчаються на рівні з хлопцями (відео)»; из категории Мир на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 сентября 2019 в 17:10;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Ще два військові виші долучилися до гендерної освіти. Тепер у Кадетському корпус та Інститут танкових військ НТУ «ХПІ» на рівні з хлопцями будуть навчатися і дівчата. ".