• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

14 жовтня православні і греко-католики відзначають свято Покрова Пресвятої Богородиці (відео)

Общество   
14 жовтня православні і греко-католики відзначають свято Покрова Пресвятої Богородиці (відео)

Свято Покрова Пресвятої Богородиці бере початок у 9 дев’ятому столітті зі вторгнення київського князя Аскольда на Візантію. За легендою, жителі Константинополя зрозуміли, що вони приречені і почали молитися про захист до Богородиці.

Протоієрей Олег Боровльов, керівник місіонерського відділу Харківської єпархії УПЦ
В храме присутствовали 2 человека высокой духовной жизни. Это Христа ради Юродиевый Андрей и его ученик Епифаний. В определенный момент службы они увидели, как в храм по воздуху вошла Пресвятая Богородица. Помолилась за всех людей, сняла с головы свой покров и распростерла его над всеми молящимися.

Традиційно в цей день віряни ходять на служби до церкви. Адже вважається, що на свято Пречиста Діва Марія здатна захистити людей від бід та напастей. На Покрову кожного року очікують похолодання. Тож вважається, що до свята треба встигнути зібрати врожай та підготуватися до заморозків. Гарна традиція в сучасному світі — провести на Покрову весілля. Молодята вірять, що створена в цей день родина буде під захистом у Богородиці.

Протоієрей Олег Боровльов, керівник місіонерського відділу Харківської єпархії УПЦ
Частенько задают такой вопрос: «В какие праздники что нельзя делать?». Мы всегда отвечаем так: «Нельзя грешить». И не только в праздничные дни, но и в будние. Поэтому, все, что нельзя християнам делать в повседневной жизни, они стараются этого не делать и в праздники Покровы Пресвятой Богородицы и во все другие.

На території Свято-Покровського монастиря відкрили ярмарок до свята Покрови. Тут люди можуть придбати церковне начиння, друковану продукцію та ікони. Марина Куянова прийшла за молитовником. Жінка каже, що відзначає свято Покрови кожного року та в цей день обов’язково ходить до церкви.

Марина Куянова, харків’янка

Здесь продукции очень много. При чем здесь монастырское производство есть. В монастыре пасеки есть и травы они собирают. Литургия была Пресвятой Богородицы. Вся ярмарка была там, а потом с благодатью пришли сюда. Все получается, всему радуемся. Пресвятая Богородица покрыла нас святым Амафором своим. 

Також люди можуть придбати трав’яні чаї, продукти виноградарства або лікувальні настоянки. Олена Любарська приїхала з Черкас. Жінка розповідає, що її батьки займаються бджільництвом вже понад 30 років. Каже: у меда багато лікувальних властивостей. Якщо їсти його по одній столовій ложці вранці та розмішаним з теплою водою перед сном, можна вилікувати деякі хвороби та зміцнити імунітет.

Олена Любарська, продавчиня
Другими словами это еще называется пчелиный хлеб. Молоденькая пчелка, когда рождается, она кушает пергу. Здесь практически вся таблица Менделеева. Очень много витаминов, микроэлементов. Это для взрослого человека, как для новорожденного ребенка материнское молоко. 

 

Працюватиме ярмарок до 20 жовтня.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «14 жовтня православні і греко-католики відзначають свято Покрова Пресвятої Богородиці (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 октября 2019 в 19:09;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Свято Покрова Пресвятої Богородиці бере початок у 9 дев’ятому столітті зі вторгнення київського князя Аскольда на Візантію. За легендою, жителі Константинополя зрозуміли, що вони приречені і почали молитися про захист до Богородиці.".