• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Журналіст Віталій Портніков розповів про виклики для українських ЗМІ (відео)

Общество   
Журналіст Віталій Портніков розповів про виклики для українських ЗМІ (відео)

Важливість відповідальності журналістів та їхня незаангажованість у політичних питаннях. Ці теми обговорює на своїх відкритих лекціях український журналіст Віталій Портніков.

Віталій Портніков, журналіст

Проект «Четверта влада» — це намагання оговорити про виклики, які існують в медіа та у суспільстві в наш час в різних важливих університетських центрах країни.

 

 

За переконанням Портнікова, головний виклик в українській журналістиці – це неможливість зберігати політичну неупередженість через погляди власників медіаресурсів.

 

Віталій Портніков, журналіст

Це дуже важко. Я це прекрасно розумію. Але я завжди кажу, якщо ви маєте змогу не брехати – не брешіть . Якщо вся ваша професія складається з того, що ви кажете не правду, то ви таким чином знищуєте своє майбутнє та майбутнє своїх дітей. Краще не займаєтеся журналістикою, що я можу сказати

 

Журналіст наголошує, що українським ЗМІ не вистачає якості, чесності та фінансування. А ще — свободи слова.

 

Віталій Портніков, журналіст

У нас сьогодні є швидше анархія слова. Олігархічний контроль над словом. А нам потрібно йти до чесного слова. Це означає, що це прибуткова журналістика, в якій немає монополії.

 

 

Провести серію лекцій допоміг Фонд розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Борис Ясковець, активіст громадської організації

В рамках проекту ми проводимо лекції в різних містах України. І кожне це місто є таким, особливим, кожна аудиторія по особливому сприймає, ставить унікальні питання. І ми робимо телеверсію, показуємо на телебаченні, залишаємо на ютубі.

 

 

У стінах університету імені Каразіна говорили не тільки про журналістику, а і про українську мову, розвиток громадської свідомості та російську окупацію.

Любов Хавкіна, завідуюча кафедрою журналістики ХНУ ім.Каразіна

Оскільки сьогодні аудиторія була не тільки і не стільки студентська, а дуже-дуже збірна, тому пан Віталій і орієнтувався не лише на студентство. Як на мене, якщо говорити про студентів відділення журналістики, то вони сподівалися почути більше про журналістику.

 

Дарія, студентка

Я просто почула позицію людини, позицію журналіста. Те, як ми маємо висвітлювати події, як ми маємо ставитися до того, що відбувається взагалі в нашій країні.

 

 

Автор: Медіна Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «Журналіст Віталій Портніков розповів про виклики для українських ЗМІ (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 ноября 2019 в 22:08;
  • Корреспондент Медіна Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Важливість відповідальності журналістів та їхня незаангажованість у політичних питаннях. Ці теми обговорює на своїх відкритих лекціях український журналіст Віталій Портніков.".