• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Під час навчань на станції «Південний вокзал» евакуювали людей (відео)

Харьков   
Під час навчань на станції «Південний вокзал» евакуювали людей (відео)

У вагоні метро на станції «Південний вокзал» виникла пожежа — таку ситуацію вигадали для проведення тактико-спеціальних навчань. У них взяли участь рятувальники, медики та працівники підземки.

 

Ніколь Костенко, кореспондентка
На станції «Південний вокзал» тривають тактико-спеціальні навчання. Їх організували посеред ночі вже після закриття метрополітену. Незабаром прибуде потяг. За задумом, у третьому вагоні, де їдуть пасажири, виникла пожежа. Зараз ми побачимо, як в таких ситуаціях повинні діяти працівники підземки. 

За легендою навчань, у вагоні сталося загоряння. Машиніст потягу доповідає диспетчеру про пожежу та доставляє потяг до станції «Південний вокзал» для висадки пасажирів. Людей евакуюють, але один із них нібито отримав травми, тож самостійно покинути станцію не може.

 

Галина Салдан, заступниця директора КЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»
Наші бригади працювали з потерпілими на сортувальних майданчиках. Одна бригада сортувала потерпівших. Друга бригада — надавала уже екстрену допомогу, забирали хворих. 

 

Друга частина навчань — транспортація на поверхню невідомої речовини. З платформи надходить інформація про наявність підозрілого предмету, що можливо містить небезпечну хімічну сполуку. За короткий термін спеціалісти прибувають та ховають предмет до спеціального герметичного контейнеру. Потім вже в лабораторії вони аналізуватимуть його склад.

Микита Захаров, заступник начальника аварійно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Харківській області
Прибор, которым мы меряли — это дреггер, газовый анализатор. То есть в нем индикаторы, которыми он в себя впитывает, прокачивает через насос. И индикатор показывает, какое это отравляющее вещество. На нашем приборе в этот раз он не показал ни хлоросодержащие, ни амиакосодержащие вещества. 

Начальник обласного управління ДСНС Олександр Волобуєв зазначає: якщо у потягу трапилася пожежа, ліквідувати її повинні менше ніж за п’ятнадцять хвилин. Після цього вагон повністю вигорає. На тренуваннях рятувальники впоралися за тринадцять хвилин.

 

Олександр Волобуєв, начальник ГУ ДСНС України у Харківській області
В історії харківського метрополітену були такі випадки. На щастя, завдяки правильним діям і працівників метрополітену і пожежно-рятувальної служби, вдалося уникнути серйозних неприємностей. Але ми зрозуміли, що такі навчання необхідно проводити регулярно. 

 

Також Олександр Волобуєв зазначив: у екстрених ситуаціях чимало залежить саме від працівників підземки. Зокрема, якщо машиніст зупинить потяг у тунелі, рятувальники не зможуть дістатися до вагонів та ліквідувати пожежу.

 

Олексій Бітнер, прес-секретар управління Харківського метрополітену
Все отработали по инструкции, удовлетворительно. Весь персонал станции в количестве 12 человек. Это контролеры, которые на вестибюлях, это начальник станции, дежурные станции и также другой обслуживающий персонал. 

 

У навчаннях взяли участь рятувальники ДСНС, студенти Нацуніверситету цивільного захисту, представники поліції, медицини катастроф та комунальних служб міста.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Під час навчань на станції «Південний вокзал» евакуювали людей (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 29 ноября 2019 в 15:43;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У вагоні метро на станції «Південний вокзал» виникла пожежа — таку ситуацію вигадали для проведення тактико-спеціальних навчань. У них взяли участь рятувальники, медики та працівники підземки.".