• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Харків’яни долучилися до Всеукраїнської акції «Червоні лінії для Зеленського» (відео)

Общество   
Харків’яни долучилися до Всеукраїнської акції «Червоні лінії для Зеленського» (відео)

Акції «Червоні лінії для Зеленського» пройшли у багатьох містах країни. У Харкові люди вже традиційно зібралися на площі Свободи біля намету «Все для перемоги».

 

Олександр Шемаєв, кореспондент

У понеділок ввечері харків’яни вчергове зібралися на майдані Свободи, аби нагадати президентові Володимиру Зеленському про так звані «Червоні лінії». Йдеться про недопущення компромісів з питань федералізації та євроатлантичного курсу на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

 

Синьо-жовтий стяг із написом «Золоте — це Україна» носитиме на кожен мітинг, зазначає харківська активістка Олена. Жінка вдруге прийшла до намету «Все для перемоги» аби висловити свою позицію щодо зустрічі нормандської четвірки на саміті в Парижі.

 

Олена, активістка
Що буде зараз не знає ніхто. Але просто так ми це не залишимо, ми не хочемо в рабство до Росії, ми з нього виривалися 300 років. Ніхто назад не піде, якби вони це раніше зрозуміли, то було б краще для всіх. Ніхто не хоче в Росію, не потрібна нам Росія. Я російськомовна людина. Я родилась в русскоговорящей семье и всегда разговаривала на русском языке. Не надо Путину приходить и меня защищать. Я прекрасно чувствую себя в этой стране.

 

9 грудня у Парижі відбувся нормандський саміт, у якому взяли участь Володимир Зеленський, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін. Після зустрічі очільник української держави заявив: вдалося домовитися про повне припинення вогню, обмін полоненими «всіх на всіх» до кінця року та цілодобовий доступ місії ОБСЄ на Донбасі. Також планується розведення військ ще у трьох точках. Наступна зустріч нормандської четвірки повинна відбутися за 4 місяці.

 

Ігор Сурков, харків’янин

Я очікую на те що наш президент дослухається до того, що кажуть українці, каже активна спільнота та буде діяти в рамках інтересів народу України та самої України. Ми зараз на такому розпутті, коли ми не розуміємо що буде далі відбуватися. Тобто, якщо це буде найгірший сценарій — буде відбуватися якась активна фаза дій. 

Акції «Червоні лінії для Зеленського» пройшли у багатьох містах країни. О п’ятій ранку, після оприлюднення результатів нормандського саміту, у Києві митингувальники розійшлися.

Автор: Олександр Шемаєв
Популярно

Вы читали новость: «Харків’яни долучилися до Всеукраїнської акції «Червоні лінії для Зеленського» (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 10 декабря 2019 в 16:44;
  • Корреспондент Олександр Шемаєв в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Акції «Червоні лінії для Зеленського» пройшли у багатьох містах країни. У Харкові люди вже традиційно зібралися на площі Свободи біля намету «Все для перемоги»".