• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Замість політичних лозунгів — рок-концерт: у Харкові відзначать День Соборності (відео)

Украина   
Замість політичних лозунгів — рок-концерт: у Харкові відзначать День Соборності (відео)

Сто першу річницю Соборності України у Харкові відзначать рок-концертом. Організатори анонсували виступ харківських артистів та створення «живого ланцюга». Захід пройде біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

Акт злуки Української та Західноукраїнської народних республік підписали двадцять другого січня тисяча дев’ятсот дев’ятнадцятого року. Саме тоді Україна стала цілісною державою, інформують історики. Але політологи зазначають: як політична нація українці почали формуватися лише після Революції гідності та подальших подій чотирнадцятого року. На думку Юлії Біденко, Україна — держава відносно молода.

Юлія Біденко, політологиня
Незважаючи на те, що змінилися меседжі від влади, як показують останні соціологічні дослідження. По-перше, українці відчувають себе громадянами своєї країни набагато більше, ніж, наприклад, мешканцями свого регіону, а по-друге, наповнюють слово «патріотизм» новим значенням. Зокрема до цього відноситься і любов до своєї Батьківщини, і виховання поваги до Батьківщини у дітей і додалося ще, на жаль, готовність померти за свою країну, захищаючи її зі зброєю в руках. 

 

Ми спитали звичайних перехожих, що думають з цього приводу вони.

Ірена, харків’янка
Как бы она выделилась из Советского Союза и тогда уже было видно, что Украина — отдельное государство. А в чем-то, я думаю, нужно еще постараться. Ну, я думаю государственный язык должен быть тот, который есть. В Украине — это украинский. Люди должны им пользоваться, ну а общаться можна на том, на котором удобно. 

 

Євгенія, харків’янка
Я считаю, что у нас очень мультикультурная страна, и мне это очень нравится. В особенности Харьков. Я очень рада видеть иностранцев, коммуницировать с ними. Для меня не столь важно, чтоб украинцы чувствовали себя единой нацией, чтобы каждый в нашей стране чувствовал себя комфортно. 

 

Акції до Дня Соборності українці почали проводити з початку дев’яностих років. Таким заходом став «Живий ланцюг», який провели у Києві. Тоді у акції взяли участь близько мільйона людей. У Харкові День Соборності цьогоріч відзначатимуть рок-концертом. Такий захід проводитимуть вдруге. «Рок за Соборність» харківські активісти та митці намагалися розгорнути на майдані Свободи у чотирнадцятому році. Але через трагічні події захід не відбувся.

Яна Заварзіна, артистка
Ті, хто хоч раз відвідував наші акції Євромайдану біля Тараса, знають, що цікавинок треба очікувати. Будуть гарні артисти, поети. Я думаю, що однозначно по-рокерські буде цікаво. Приходьте. 

 

 

Василь Рябко, вокаліст гурту «Папа Карло»
По-перше, кожному слід почати з себе і задуматись над тими речами хто саме він, конкретна особа, яка думає про націю і конкретно розуміти, що без нього українська нація не відбудеться. 

 

 

 

Рок-концерт розпочнеться біля пам’ятника Тарасу Шевченку о дев’ятнадцятій годині. Також планується акція «Живий ланцюг».

Автор: Олександр Шемаєв
Популярно

Вы читали новость: «Замість політичних лозунгів — рок-концерт: у Харкові відзначать День Соборності (відео)»; из категории Украина на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 января 2020 в 20:00;
  • Корреспондент Олександр Шемаєв в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Сто першу річницю Соборності України у Харкові відзначать рок-концертом. Організатори анонсували виступ харківських артистів та створення «живого ланцюга». Захід пройде біля пам’ятника Тарасові Шевченку. ".