• Сб 27.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

У Харкові військові, які втратили кінцівки на Донбасі, взяли участь у змаганнях з кросфіту (відео)

Спорт   
У Харкові військові, які втратили кінцівки на Донбасі, взяли участь у змаганнях з кросфіту (відео)

У Харкові вчетверте відбулися «Ігри героїв». Воїни, які втратили в боях на Донбасі кінцівки, взяли участь у турнірі з кросфіту.

Андрій Забігайло служив у 17-й танковій бригаді у Кривому Розі. Під час ворожого обстрілу у 2014 році в місті Попасна у чоловіка потрапила граната. Тоді він втратив праву ногу. Цей період був надважким, згадує боєць. Щоб подолати нестримний біль, Андрій почав вживати наркотики та спиртне.

 

Андрій Забігайло, учасник змагань «Ігри героїв»

Моє життя, воно кардинально змінилось, тому що я раніше не займався спортом. Зараз хочеться показати людям, в яких є якісь вади, проблеми, те, що життя не закінчується.

 

 

У змаганнях боєць бере участь не вперше. Військовий виконує комплекс вправ за 3 хвилини 17 секунд.

«Ігри героїв» проходять у Харкові вчетверте. Цьогоріч змагалася рекордна кількість учасників з різних областей України — 25. Захід спрямований на психологічну та фізкультурно-спортивну реабілітацію військових, які втратили кінцівки.

 

Андрій Шейнін, член оргкомітету проєкту «Ігри героїв»

Ці змагання ми присвячуємо реабілітаційному центру Next Step Ukraine, який вже другий рік працює на відновлення наших хлопців.

 

Адаптивні атлети демонструють свої навички з кросфіту у двох категоріях: дебютанти та професіонали. Ігор Муринець показує глядачам окремий виступ. Лише минулого року боєць був на інвалідному візку, а цього разу вже стоїть на протезах.

 

Ігор Муринець, учасник змагань «Ігри героїв»

Вот есть люди, которые без протезов, просто чтоб они не расстраивались. Видели, что еще не все потеряно. Для себя конечно тоже. Начинал с коляски, сейчас на протезах с двумя палочками, в следующем году уже с одной буду.

Віджатися від підлоги та підняти штангу. Вправи розраховані на різні види навантажень. Суддя змагань Ольга Бенда служила у 72-й окремій механізованій бригаді. У 2017 році внаслідок поранення у боях неподалік Авдіївки дівчина втратила ногу. З того часу Ольга освоїла серфінг, ролики, здала на права й пробігла марафон морської піхоти в США.

 

Ольга Бенда, суддя змагань «Ігри героїв»

Два етапи для дебютантів та два етапи для професіоналів. По чотири або по пять завдань. Будемо записувати повторення. Хто швидше справляется, тому записуємо час. Я перший раз тут, тому дуже переживаю.

 

Спортсмени зазначають, що у таких змаганнях головне не перемога, а участь. Окрім Харкова «Ігри героїв» проходять також у Києві, Львові та Одесі.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові військові, які втратили кінцівки на Донбасі, взяли участь у змаганнях з кросфіту (відео)»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 2 марта 2020 в 17:43;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові вчетверте відбулися «Ігри героїв». Воїни, які втратили в боях на Донбасі кінцівки, взяли участь у турнірі з кросфіту".