• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

На Олексіївці закрили фітнес-центр через борг у 2 мільйони гривень (відео)

Происшествия   
На Олексіївці закрили фітнес-центр через борг у 2 мільйони гривень (відео)

У Харкові десятки людей стали жертвами шахрайства. Харків’яни прийшли до фітнес-клубу за абонементами, а через деякий час він закрився.

Вікторія Бондаренко, кореспондентка

До 29 лютого у цьому торгівельному центрі працював фітнес-клуб. За словами відвідувачів, жодних оголошень про закриття не вивішували та й абонементи продавали до останнього. Наразі ж про його існування нагадує лише вивіска.

Люди кажуть: цей клуб — найбільший на Олексіївці та відвідувачів тут завжди було багато.

Михайло, відвідувач фітнес-клубу

Клуб нормальный. Понятно, что, когда приходишь в ТЦ и смотришь, что вот неплохой клуб. Понятно, что расслабляешь, когда получаешь красивые карточки, то выглядит это неплохо.

Тренажерна зала працювала ще з 2017 року. В адміністрації торгівельного центру запевняють: вже через рік власник припинив сплачувати аренду. Наразі борг досяг суми у два мільйони гривень. Але жодних документів на підтвердження інформації нам не надали. Натомість на сторінці фітнес-центру у фейсбуці дізнаємося про кримінальне провадження щодо адміністрації торгівельного центру.

Фітнес-центр був закритий арендодавцем, а не керівництвом клубу без попередження. На даний момент дирекція клубу не має доступу до майна та сервера. Доступ можна буде отримати після закінчення слідчих дій щодо крадіжки майна фітнес-центру торгівельним центром.

Факт крадіжки у торгівельному центрі заперечують, а от щодо оренди додали: договір закінчувався 29-го лютого і про подовження не йшлося, адже будівлю зачиняли на реконструкцію.

Олександр Рєзніков, відвідувач фітнес-клубу

3 месяца позанимался и 3 месяца осталось. По-моему, 29-го или 28-го числа пришел в зал. Был перекрыт вход администрацией центра «Магелан».

Про те, що фітнес-зал закриють, ніхто з відвідувачів не знав.

Сергій Григоренко, відвідувач фітнес-клубу

Висела даже вывеска о том, что мы набираем тренеров на обучение. Стартует 29-го февраля. Суть в том, что никаких абсолютно уведомлений о том, что планируется когда-либо закрываться не было вообще. Все тихо и спокойно.

 

Євген Чахальян, відвідувач фітнес-клубу

Через неделю мы написали заявление на имя Кайдаша о возврате денег. После этого все связи оборваны. Никто ничего не говорит.

Ця мережа спорт-клубів належить товариству «Мега-фітнес», яке зареєстровано на ім’я Кайдаша Олександра Вікторовича. З 28 лютого він очолює Красноградську райдержадміністрацію. Телефонуємо йому, аби дізнатися, коли ж люди отримають свої кошти. Але на тому кінці дроту — тиша.

До того ж відвідувачі скаржаться на регулярні крадіжки особистих речей. Цю інформацію підтверджують і колишні працівники клубу, але на камеру говорити відмовились. Мовляв, бояться, що заборгованість по зарплаті не повернуть.

Сергій Григоренко, відвідувач фітнес-клубу

Я занимался со своим вторым тренером и он увольнялся. Я спросил у него почему? Потому что у него задерживают зарплату. Он сам устал от этих задержек и кормлений завтраками. Поэтому он увольняется.

Юрист Роман Чумак каже: за законом власник мав попереджати про ймовірне закриття закладу та кваліфікує цю справу як шахрайство.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії “Арес”

Тут дуже важко довести факт шахрайства, оскільки дуже важко з’ясувати, чи дійсно така організація мала намір обдурювати людей, не повертаючи кошти. У даному випадку може йти мова про судовий спосіб захисту. Також мова може йти про Держпродспоживслужбу, як організацію, яка займається розглядом цих справ за скаргою споживача на дії цього виконавця.

Наразі люди планують вкотре писати заяву до поліції та звертатися до НАБУ.

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «На Олексіївці закрили фітнес-центр через борг у 2 мільйони гривень (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 марта 2020 в 16:07;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові десятки людей стали жертвами шахрайства. Харків’яни прийшли до фітнес-клубу за абонементами, а через деякий час він закрився".