• Вт 30.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.5

На Валківщині, вірогідно, зросте чисельність хворих на COVID-19

Происшествия   
На Валківщині, вірогідно, зросте чисельність хворих на COVID-19

71-річна жінка, котра померла від коронавірусу в селі Високопілля, днями торгувала свічками в місцевій церкві. Контактні особи — священник, його дружина і невстановлена кількість парафіян.

Подробиці події стали відомі місцевим ЗМІ з виступу очільника Харківської обласної державної адміністрації в ефірі «Суспільного» на Facebook.

Зазначається, що на сьогодні не можна стверджувати, що цей населений пункт перекритий. На в’їзді й виїзді стоять патрулі, котрі міряють температуру всім, хто покидає і приїздить до Високопілля.

«Ця бабуся, вона перебувала на вихідних в церкві. Вона займалася продажем свічок, церковних. І тому кількість людей, з якими вона контактувала, може бути, ймовірно, дуже велика.

Зараз встановлюються всі люди, відправлені бригади, які контактують — збирають зразки для того, щоб ми перевірили їх на наявність хвороби», — запевнив Олексій Кучер.

Заступник очільника області Тарас Пастух запевнив, що порядок поховання померлих від коронавірусу відомий всім органам місцевої влади.

«Цей порядок розроблений ще 27 березня і затверджений головним санітарним лікарем. Порядок було надано кожному лікарняному закладу для того, щоб вони знали — від початкової стадії — яким чином поводитися з тілом. Також про це проінформовані органи місцевого самоврядування. Я особисто підписував Розпорядження за яким доводив цей лист (МОЗу — ред.), яким доводив для використання в роботі — всім місцевим комісіям», — запевнив Тарас Пастух.

 

Він також додав, що в селищі посилено наряди представників поліції.

Обласна влада попросила долучитися до роботи з профілактикою розповсюдження коронавірусу місцевих депутатів, органи місцевого самоврядування, медицини. Мета — максимально комунікувати у населеному пункті з людьми, які могли перебувати в контакті з померлою пенсіонеркою, відібрати у них зразки біологічного матеріалу та перевірити їх.

 

«Транспорт, який проходить через село, чи має намір пройти транзитом, направляється або в об’їзд, або їм роз’яснюють про те, щоб вони переміщувалися без зупинки в цьому населеному пункті», — зазначив Тарас Пастух.

 

 

Наживо. Про обсервацію людей після перетину кордону і випадки коронавірусу на Харківщині — голова облдержадміністрації Олексій Кучер

Публикувахте от UA: Харків в Сряда, 15 април 2020 г.

Деталі смерті померлої МГ «Об’єктив» розповідалося раніше.

Автор: Вікторія Березка
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «На Валківщині, вірогідно, зросте чисельність хворих на COVID-19»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 апреля 2020 в 19:21;
  • Корреспондент Вікторія Березка в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "71-річна жінка, котра померла від коронавірусу в селі Високопілля, днями торгувала свічками в місцевій церкві. Контактні особи — священник, його дружина і невстановлена кількість парафіян.".