• Вт 23.04.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.78
  • EUR 42.31

Півмільйона гривень на реалізацію стартапів отримали студенти НТУ «ХПІ»

Общество   
Півмільйона гривень на реалізацію стартапів отримали студенти НТУ «ХПІ»

Мобільна система попередження пожеж чи серцевих хвороб, або додаток для створення інтер’єру у доповненій реальності.

Команди студентів Харківського політехнічного університету змагаються за гранти на розвиток власних стартапів. Без глядачів, аби не порушувати карантин, починаються zoom-змагання за грошовий приз. Ці парубки першими захищають свій винахід — віртуального психолога під назвою «Elomia». Це додаток у «фейсбуці», що консультує 24/7. Адже, стверджують юні науковці, великий відсоток людей в усьому світі не має або часу, або коштів на психологічну допомогу.

На свій вихід чекають ще п’ять команд, готових представити власну інновацію. Роман Томашевський — технічний консультант проєкту під назвою «іСardy». За словами вченого, цей сервіс допоможе попередити низку серцевих захворювань.

Роман Томашевський, куратор проєкту «іСardy»
Ця проблема дуже давно обговорювалася на медичних форумах, але чіткого рішення не було. Тому, ми вступили в кооперацію з лікарями і почали її вирішувати. Лікар може слідкувати в режимі реального часу за станом своїх трьох пацієнтів у мобільному додатку. 

Хоч стартапів всього шість, вони торкаються багатьох сфер життя. Ідея цієї команди — створити нове слово в будівництві. За словами наукового керівника проєкту «Space Ceramic» Костянтина Коритченка, тонкий шар металевого покриття, наприклад, на цій цеглі, допоможе зменшити електромагнітний вплив на людей у приміщенні, побудованому з такого матеріалу.

Костянтин Коритченко, куратор проєкту «Space Ceramic»
Особливість нашої технології полягає в тому, що вона дозволяє це робити найдешевше, ніж відомі технології. Якщо застосовують в будівлях металеві покриття — вони приводять до перегріву будівлі, бо метал поглинає тепло. А це буде кераміка і тонкий шар металу.

Виграш у півмільйона гривень поділили між собою команди «Space Ceramic» та віртуальний психолог «Elomia».

Андрій Марченко, в.о. ректора НТУ «ХПІ»
Це — перемога кожної команди, креативність кожної команди. Те, що робить наших студентів сучасними в підході до того складного навколишнього середовища, яке є на ринку праці, інновацій, та всіх інших. 

Фонд, завдяки якому інженерна думка отримує фінансове підґрунтя, співпрацює з університетом вже два роки. За цей час на суд журі було представлено 56 стартапів, 11 з яких отримали кошти на подальший розвиток.

 

Хочеш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «Півмільйона гривень на реалізацію стартапів отримали студенти НТУ «ХПІ»»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 25 июня 2020 в 16:20;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Мобільна система попередження пожеж чи серцевих хвороб, або додаток для створення інтер’єру у доповненій реальності".