• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +18°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

Студент ХНУ ім.Каразіна заявив про порушення у виші санітарних норм (відео)

Общество   
Студент ХНУ ім.Каразіна заявив про порушення у виші санітарних норм (відео)

Під час проведення державного іспиту в одному з вишів Харкова педагог відмовлялася надягати маску, запевняє студент закладу.

Олександр Яровой — студент факультету іноземних мов университету імені Каразіна. Розповідає: про те, що відбудуться державні іспити, дізналися в травні. З того часу разом з одногрупниками неодноразово звертались до керівництва з проханням провести екзамен онлайн через загрозу зараження коронавірусом.

Олександр Яровой, студент факультету іноземних мов ХНУ ім. Каразіна

В заявах, до того як провели іспити, ми писали про те, що ми готові забезпечити відео та аудіозв’язок для того, щоб забезпечити чесність виконання роботи, яку вони нам подавали.

Напередодні іспиту, розповідає Олександр, студентам пригрозили відрахуванням за неявку. Екзамен був в маленькій аудиторії, в якій неможливо дотриматися дистанції, а викладачка відмовлялася одягати маску. Після заходу відповідне фото хлопець оприлюднив на своїй сторінці в Інстаграмі. Запис почав поширюватись соцмережами та серед студентів. Адміністрація факультету розповідає: провести іспит наживо вирішили згідно з постановою Кабміну про послаблення карантину.

Валентина Герасименко, заступниця декана факультету іноземних мов ХНУ ім.Каразіна

Студенти можуть казати, що ми залякували. Ні. Ми їм пояснювали, що неявка на державну атестацію — це, без поважної причини, серйозна проблема. А якщо інтернет- заходи могли не спрацювати або у когось не було інтернету? Проблем було б набагато більше.

В університеті запевняють: усі санітарні норми були дотримані: студентам перевіряли температуру, перед входом на екзамен всі дезінфікували руки, в аудиторії знаходилося дев’ять студентів та викладач, усі сиділи в масках.

Світлана Віротченко, заступниця декана факультету іноземних мов ХНУ ім.Каразіна

Той викладач, якого зафільмували, я вважаю, що це був якраз той час, коли дві години пройшло і вона змінювала маску.

Студент Олександр розповідає, його мета — домогтися справедливості, щоб інші не потрапили в таку ситуацію.

Олександр Яровой, студент факультету іноземних мов ХНУ ім. Каразіна

Мені здається, що такі моменти, коли студенти заявляють про свою позицію, розповідають про те, що не так, вони допомагають покращити ситуацію. Тому, що часто все залишається, як то кажуть, в хаті.

Нагадаємо, з 12 березня усі заклади освіти перейшли на дистанційну роботу через карантин. Сесію Кабмін радив вишам провести онлайн. Наживо дозволені лише ЗНО, Єдиний державний кваліфікаційний іспит та атестація тих, хто отримує наукову ступінь.

Автор: Руслана Богдан
Популярно

Вы читали новость: «Студент ХНУ ім.Каразіна заявив про порушення у виші санітарних норм (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 26 июня 2020 в 16:55;
  • Корреспондент Руслана Богдан в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Під час проведення державного іспиту в одному з вишів Харкова педагог відмовлялася надягати маску, запевняє студент закладу".