• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

У Харкові відкрили меморіальну дошку на честь загиблих на Донбасі бійців (відео)

Общество   
У Харкові відкрили меморіальну дошку на честь загиблих на Донбасі бійців (відео)

Меморіальну дошку загиблим бійцям розмістили на стінах храму Святого Іоана Богослова.

Ніколь Костенко, кореспондентка 

На території храму Святого Іоана Богослова відкрили меморіальну дошку. На ній викарбувані імена бійців, які загинули на Донбасі протягом останніх шести років. Загалом тут двісті сімдесят п’ять прізвищ мешканців Харківщини, які так і не повернулися додому.

Серед тих, хто втратив близьких під час бойових дій — Наталія Міщенко. Жінка згадує: коли почалася 6 хвиля мобілізації, син заявив, що не буде ховатися від призову. У 2017 він загинув. Про те, що незабаром стане батьком, воїн так і не дізнався.

Наталія Міщенко, мати загиблого воїна

Із хлопця, який ніколи не служив у армії, він дослужився до командира відділення. Він не встиг назвати свою кохану дружиною, донька народилася в нього в березні, зараз дівчинка дуже схожа на тата.

На заході представники духовенства освятили дошку та прочитали молебень у пам’ять про загиблих. Настоятель храму Віктор Маринчак стверджує: втрата бійців — це спільне горе для всієї України.

Віктор Маринчак, настоятель храму Св. Іоана Богослова

Мені теж боляче дивитися в очі матерям, мені дуже важко, що в них немає їхніх синів, чи в когось немає батька, чи брата, чи друга. Тому пам’ятайте — ви тут рідніші з рідних.

На відкриття дошки прийшли військові та небайдужі містяни. Вважають, що вкрай важливо підтримувати тих, чиї близькі загинули на Донбасі. Впевнені: необхідно розповідати майбутнім поколінням про відданість українських воїнів.

Ігор Пушкарьов, активіст

Минуть роки, і ці події, події останніх років стануть історією, але ми повинні пам’ятати, за що віддали життя наші дівчата та хлопці. І повинні зробити все для того, щоб наша історія, історія нашої країни, так і залишилися історією нескорених.

Волонтерка Марина Полякова згадує: ідея проєкту виникла ще рік тому, але під час пандемії було важко знайти 130 тисяч гривень для його реалізації. Тож допомагали всі небайдужі.

Марина Полякова, волонтерка

Народный проект, почему: потому что приносили деньги и семьи погибших, и студенты, и ветераны, и волонтеры, и бизнес участвовал прилично, и айтишники. Почему тут? Потому что я говорю: это наш дом. Отец Виктор — наш пастырь, отец Геннадий наш военный капелан, который с нашими ребятами в окопах сидел. Мы здесь крестим наших детей, тут отпевают наших мальчиков и девочек.

Наприкінці заходу люди поклали квіти до меморіальної дошки.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «У Харкові відкрили меморіальну дошку на честь загиблих на Донбасі бійців (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 октября 2020 в 18:58;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Меморіальну дошку загиблим бійцям розмістили на стінах храму Святого Іоана Богослова".