• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Мітинг рестораторів у Харкові: закладам дозволили працювати до 22:00 (відео)

Общество   
Мітинг рестораторів у Харкові: закладам дозволили працювати до 22:00 (відео)

«Ми хочемо працювати!». Під таким гаслом у Харкові мітингували працівники закладів громадського харчування.

Василиса Степаненко, кореспондентка
Біля облдержадміністрації — мітинг. Декілька сотень рестораторів, поварів, офіціантів вийшли, щоб відстояти право на повноцінну роботу своїх закладів під час карантину. Чого вимагають — спробуємо дізнатися. 

 

Марк Колесніков, власник кафе з єнотами
До нас же приходять за гарним настроєм і поспілкуватися з єнотами.

Вийшов на мітинг із своєю улюбленицею Лізою власник кафе з єнотами Марк Колесніков. Чоловік зізнається: люди не приходять до закладу, починаючи із сьомої вечора, тому що знають: о восьмій він буде зачинений.

Марк Колесніков, власник кафе з єнотами
Ми не працювали багато місяців. За все літо змогли всі збитки покрити. Зараз починається збільшення збитків, менше людей, ми в два рази зменшили каси. 

А от рестораторка Любов Чижова вийшла на мітинг із кастрюлею та ложкою. Жінка має власну піцерію вже протягом восьми років. Зізнається: цей рік виявися найтяжчим.

Любов Чижова, рестораторка
Сегодня ресторанный бизнес выглядит именно так. То есть нас просто расстреляли, нас просто уже уничтожили, мы уже всё. Если нас закроют сейчас еще в выходные дни, то мы похоронены. 

Біля облдержадміністрації зібралися представники більше ніж 50 закладів громадського харчування Харкова. За даними облуправління Нацполіції, в акції взяли участь близько 450 людей.

 

Владислав Киянський, ресторатор
Мы не то что несем убытки. Мы выносить начали из дома. У меня двое детей, я начинаю выносить из дома. У меня не осталось машин хороших. Я все повыносил во время первого локдауна для того, чтобы удержать персонал! 

 

Галина, адміністраторка
Выставление счетов, аренды, которые просто невозможно заплатить. Невозможно людям выплачивать зарплату, идет сокращение. Сокращение работы до 8 часов. Не знаю каким образом, что после 8 просыпается COVID. 

 

Олександр, бармен
Когда первый раз локдаун, я платил за квартиру из личного кармана, даже пришлось залезть в кредит. Мне кажется, никому не хочется залазить в кредиты снова. 

Протестувальники вимагали від керівництва області знизити налоги та комуналку, надати можливість самостійно регулювати час роботи та створити робочу групу із представниками влади.

Сергій Вінілов, співорганізатор акції
Ресторан — безопасное место. Дома люди так не проводят дезинфекцию, как мы это делаем в ресторанах. Почему только мы страдаем? 

Декілька мітингувальників таки поспілкувалися із заступниками голови області.

Сергій Вінілов, співорганізатор акції
Решение, конечно, мы не нашли, но пришли к общему знаменателю. Либо обобщить запреты для всех, либо же их немножко смягчить, чтобы людям было за что жить завтра. 

Голова області Олексій Кучер у своєму Telegram-каналі написав, що вже з понеділка карантинні обмеження для закладів громадського харчування будуть пом’якшені, але з жорсткішим дотриманням протиепідемічних заходів.

Олексій Кучер, голова ХОДА
Обмеження «червоної» зони передбачають повне закриття закладів громадського харчування, але ми домоглися дозволу працювати до.

Наступна зустріч групи рестораторів з керівництвом області призначена на десяте листопада.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «Мітинг рестораторів у Харкові: закладам дозволили працювати до 22:00 (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 6 ноября 2020 в 17:03;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "«Ми хочемо працювати!». Під таким гаслом у Харкові мітингували працівники закладів громадського харчування".