• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

П’єса, яку не любив Сталін: в театрі Пушкіна — прем’єра за Булгаковим (відео)

Анонсы   
П’єса, яку не любив Сталін: в театрі Пушкіна — прем’єра за Булгаковим (відео)

П’єса, яку не любив Сталін. У театрі Пушкіна — прем’єра вистави «Біг» за п’єсою Михайла Булгакова.

Аліка Піхтерева, кореспондентка
Один з найяскравіших творів Михайла Булгакова — на сцені театру імені Пушкіна. Запрошений режисер, дуже складний грим, який характеризує персонажів, та вистава у чорно-білих кольорах. Немає сил більше чекати — ходімо скоріше все дізнаємося.

У гримерках артистів кипить робота. До початку допрем’єрного показу ще понад дві години, а акторка Лариса Читака у прямому сенсі «входить в образ» — накладає на обличчя шари гриму.

Лариса Читака, виконавиця ролі Люськи
Моя медитация. Я настраиваюсь перед спектаклем, думаю о тексте. 

Як розповіла виконавиця ролі Люськи, художниця по гриму брала фото артиста й, відштовхуючись від характеру персонажа, створювала ось такі «нові обличчя».

Лариса Читака, виконавиця ролі Люськи
 Хотели добиться эффекта черно-белого кино, 20-30-х годов. Когда вот эти томные глаза, взгляды, эти бровки тоненькие. Очень хочется, чтоб этот спектакль уже увидели зрители. Потому что мы его очень долго готовим.

Підготовка до прем’єрного показу виявилася по-справжньому довгоочікуваною. Адже він мав відбутися ще навесні, але карантинні обмеження внесли свої коригування. Але, зізнаються артисти, змогли знайти позитив у ситуації.

Максим Авксентьєв, виконавець ролі Сергія Голубкова
Было больше времени для того, чтобы подготовиться, что-то осмыслить, найти в себе какие-то качества этого персонажа. 

Ми встигли побачити актора Максима Авксентьєва перед накладанням гриму. А ось він — в образі.

П’єса описує життя кількох героїв в самому кінці і після громадянської війни. Після прориву червоної армії у Криму безліч офіцерів і співчуваючих «білому» руху евакуюються в Константинополь. Багато дійових осіб, які, здається, могли б ніколи не зустрітися, якби не ці події. Та їхні долі тісно переплітаються у Криму, а коли герої опиняються в Туреччині — кожен обирає власний шлях. Багато персонажів мають реальних прототипів. До речі, п’єса Булгакова викликала обурення в Йосипа Сталіна.

Для режисера вистави Павла Ґатілова це перша постановка у Харкові. Освіту митець здобув у Києві, наразі його постановки можна подивитися ще у театрах Дніпра та Миколаєва. Павло розповідає: у роботі з харківськими артистами намагався розкрити їх в усій повноті.

Павло Ґатілов, режисер вистави «Біг»
Понравилась идея с «Бегом», потому что это такая лирическая история, она сегодня способна изящно прозвучать. Но, тем не менее, мы не стали забывать о том, что Булгаков — сатирик. И это сатира на многие вещи. В том числе и какие-то ментальные.

Як розповів директор театру Сергій Бичко, ситуація з карантином зробила виставі «ведмежу послугу». Закладам культури після повторного закриття дозволено працювати всього кілька днів, тож і квитки на виставу розповсюджувати — також. Але в театрі сповнені рішучості. Гратимуть навіть для кількох глядачів.

Сергій Бичко, директор театру ім. О.С. Пушкіна
У кого есть билеты, даже с мартовских времен, мы всех пропустим. На любой спектакль, который понравится, даже если захочется прийти на «Бег» наш премьерный. Милости просим. 

Прем’єрні покази заплановані на 6, 7 та 8 листопада.

Виставу створено за підтримки Українського культурного фонду

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «П’єса, яку не любив Сталін: в театрі Пушкіна — прем’єра за Булгаковим (відео)»; из категории Анонсы на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 6 ноября 2020 в 20:15;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "П’єса, яку не любив Сталін. У театрі Пушкіна — прем’єра вистави «Біг» за п’єсою Михайла Булгакова".