• Ср 24.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Через борги приватного заводу харків’яни повернулися до середньовіччя

Общество   
Через борги приватного заводу харків’яни повернулися до середньовіччя

Вісім днів без світла змушують мешканців промислового району Харкова викидати їжу та заряджати пристрої у друзів. Разом із електроенергією у частини людей зникло й опалення.

Дистанційне навчання для Марії — неабиякі труднощі. У будинку дівчинки зараз немає електроенергії. Аби підключатися до онлайн-занять, каже школярка, доводиться заряджати гаджети у друзів.

Марія, школярка

Иногда из-за того, что приносим вечером, поздно ночью, чтобы на ночь зарядилось. А потом надо утром бегать заряжать. И уроки, которые, например, начинаются в ZOOM в 9, к им не всегда успеваешь подключится.

Виконувати завдання поки не стемніло, користуватися невеличкою автономною лампою — все це для дівчинки стало звичною справою. Адже без світла, зізнається Марія, її родина залишається чи не щомісяця.

Надія, мешканка будинку №25-А на вулиці Беркоса

Вы же видите — вообще ничего. Вот, семья с тремя детьми. Держим там вот все, суп или еще что-то, в коридоре.

Три двоповерхівки на вулиці Беркоса вже (8) вісім днів без світла. Люди нарікають: у деяких квартирах через це «крижані» батареї.

Вадим Рачков, мешканець будинку №25-В на вулиці Беркоса

Новое оборудование у них стоит — электронасос. И без электронасоса просто котел не продавливает. И все, люди сидят просто в холодине. Тупо выключили и сидишь, не знаешь дадут-не дадут. Восемь дней — и холодцы и все. Кто что мог — все спасал. Он у собак был просто праздник.

У міськраді заявили, що місто не має відношення до цих будинків, адже вони на балансі розташованого поруч «Емальзаводу». Саме підприємство відповідає за електроенергію у домах людей.

Андрій Руденко, заступник Харківського міського голови з питань ЖКГ

«Эмальзавод» имеет задолженность перед другим юридическим лицом — это «Облэнерго». Сегодня понедельник. Директор должен был приехать и погасить задолженность для включения «Эмальзавода». А «Эмальзавод» уже включает жителей. 

Але директор заводу Андрій Бондаренко знаходиться за межами країни. Прокоментувати ситуацію телефоном не погоджується.

 Андрій Бондаренко, директор «Емальзаводу»

Я не в Украине, я ничего не могу сказать.

— Ну по телефону.

(Гудок).

Мешканці кажуть: були б раді, аби їх взяли на баланс інші підприємства, але для цього треба понад 2 мільйони гривень — аби провести кабелі. Так, пояснюють люди, їм сказали на засіданні міськвиборчкому.

Лариса Коротинська, мешканка будинку №25-В на вулиці Беркоса

Мы живем в 15 минутах от центра города Харькова. Это ж не глухая деревня, где ни столбов, ничего и оборвалось. Когда это закончится? Мы бьемся, если мне память не изменяет, с 1992 года.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Через борги приватного заводу харків’яни повернулися до середньовіччя»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 января 2021 в 17:44;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Вісім днів без світла змушують мешканців промислового району Харкова викидати їжу та заряджати пристрої у друзів. Разом із електроенергією у частини людей зникло й опалення".