• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

Кінець локдауну: як харків’яни впорались з обмеженнями (відео)

Общество   
Кінець локдауну: як харків’яни впорались з обмеженнями (відео)

В Україні завершився січневий локдаун. За інформацією Мінздоров’я, завдяки посиленню протиепідемічних заходів вдалося суттєво скоротити зростання захворюванності на COVID-19.

Антон Малиновський, кореспондент

Ми знаходимось у центрі Харкова. Тут вже відкрилися кафе, ресторани, спортзали тощо. Зараз ми спробуємо дізнатися як містяни реагують на послаблення карантину. 

Барт і Ліза за час локдауну погладшали, каже власник кафе з єнотами Марк. Чоловікові довелося повністю припинити роботу на час локдауну. Розповідає: хоч аренду дозволили не платити, інших витрат вистачало.

Марк Колесніков, власник кафе

Підтримувати це приміщення, годувати тваринок — все це вкупі дає навантаження. Цей місяць ми працюємо в мінус однозначно і з цим нічого не зробити. Тому що ми не працювали більшу половину місяця.

Марк каже: єноти радіють гостям кафе. А їх немало, стверджує чоловік. Мовляв, під час локдауну за день телефонували до 10 людей, питали чи працює заклад. Харків’яни підтверджують: з понеділка почали більше вибиратися із домівок.

Наталія харків’янка

Конечно, рады. Мы в дино-парк едем, мы собирались туда две недели. Наконец поедем.

Катерина харків’янка

Уже с подружкой встречаюсь, чтобы посетить.

Наталія харків’янка

Надеюсь, наконец-то выйду в университет нормально учиться.

Двері глядачам відчинили кінотеатри, музеї та галереї. У театрі дітей та юнацтва кажуть: два тижні не відпочивали, а активно працювали.

Тетяна Цвілая, директорка Харківського театру дітей та юнацтва

Ми проводили активно репетиції, готувалися до 14 січня, ми написали безліч проєктів на УКФ і продовжуємо цю роботу. Ми готуємо три прем’єри на цей рік.

Відкрилися і учбові заклади. Мешканці Павлового поля розповідають: нервувалися, що через перебої з опаленням дітям буде холодно навчатися. Але директорка школи №51 запевняє: проблема була, але вже сьогодні — тепло.

Юлія Ситник, директорка ЗОШ №51

Раді діти, особливо початкової школи, тому що середня і старша школа займалися дистанційно. Всі раді, тому що діти скучають за школою, а ми за дітьми. Все добре у нас, освітній процес розпочався, уроки тривають.

Мама Владислава, який тут навчається, каже: зранку настрій у сина був майже святкий.

Олександра, мати Владислава

Он очень хотел в школу, соскучился за друзьями. Онлайн-обучение это, конечно, все проще в плане того, что он дома и ему не нужно никуда идти, но общение со сверстниками — это важнее.

У Нацбанку порахували, що через січневі обмеження Україна втратила 8 мільярдів гривень.Однак у Мінздоров’я вважають, що завдяки посиленому карантину з 8 по 24 січня вдалося стабілізувати ситуацію з епідемією COVID і розвантажити медичну систему.

Автор: Антон Малиновський
Популярно

Вы читали новость: «Кінець локдауну: як харків’яни впорались з обмеженнями (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 25 января 2021 в 19:02;
  • Корреспондент Антон Малиновський в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "За інформацією Мінздоров’я, завдяки локдауну вдалося суттєво скоротити зростання захворюванності на COVID-19".