• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Медичний фронт: як лікують поранених мирних жителів на Харківщині (відео)

Общество   
Медичний фронт: як лікують поранених мирних жителів на Харківщині (відео)

Обстріли Харкова та області не припиняються. Щодня медики госпіталізують від 2 до 10 людей. До лікарень потрапляють люди з осколковими пораненнями різного ступеня тяжкості.

Але лікарям доводиться мати справу не лише з фізичним, але й з душевним болем. Адже часто поранені залишаються без своїх домівок, а інколи – і втрачають рідних людей. Історії харківських медиків і пацієнтів – у сюжеті МГ «Об’єктив”.

Костянтин, в.о. медичного директора 

Більшість мають неважкі поранення — це пошкодження м’яких тканин, але трапляються пошкодження органів грудної-черевної порожнини. Є з ушкодженнями, ті, які називаються політравма. Мається на увазі пошкодження грудної клітини, черевної порожнини, кінцівок. І такі постраждалі є. Дякувати богу, їх не багато, але є.

Медик додає, що п’ятьох дітей, які потрапили під обстріл в районі Нових Будинків 27 червня, відправили лікуватись за кордон. Цього тижня до їхньої лікарні поранених дітей не надходило. У хірургічному відділенні продовжують перебувати постраждалі внаслідок того обстрілу. Серед них — Олександр. Каже: грав з друзями у доміно на дитячому майданчику. Олександра разом з напарником відкинуло вибухом. Чоловіка посікло осколками.

Дивіться також у сюжеті МГ «Об’єктив»: «Ми будували цю школу, будинки, газ… Нічого немає» — як живе село в 10 км від фронту на Харківщині (відео)

Олександр, пацієнт

У нас летало ночью в основном. А до этого 4 месяца сидел, никогда туда не прилетало. Это первый раз пролетело с такой силой и через 2-3 минуты разорвалось все. Хорошо, детей было мало. Ну, там 3 ребенка всего бегало.

У лікарні перебувають пацієнти не лише з Харкова, а й з області. Сергій сюди потрапив із міста Барвінкове. 25 червня він разом із дружиною влягався спати. Аж раптом — вибух, снаряд прилетів на кухню. Подружжя кинулося тікати з будинку.

Сергій, пацієнт 

Вона вийшла з хати, вийшов слідом, і буквально хвилин через 2-3 після того, як я вийшов, прилетіла чи ракета, чи снаряд. Дружина загинула, її знайшли на 6 чи 7 день. Її викинуло. Видать, кришу зірвало, а може разом із кришею викинуло з хати в сусідній двір в гараж.

Чоловіка привезли з множинними переломами ребер, дихальною недостатністю, контузією. Зараз його стан стабілізувався, він одужує, кажуть у медзакладі. Але лікарів турбує його психоемоційний стан.

Вадим, хірург 

Такие пациенты, к сожалению, сложны тем, что кроме физической боли они испытывают душевную боль. Все это пытаемся нивелировать. Борьба за жизнь наших граждан, наших соотечественников ведется ежедневно и все, что в наших силах мы пытаемся сделать.

Лікарі почали приймати поранених з першого дня вторгнення. Тоді й відкрили власний, медичний, фронт.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Медичний фронт: як лікують поранених мирних жителів на Харківщині (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 9 июля 2022 в 18:21;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Обстріли Харкова та області не припиняються. Щодня медики госпіталізують від 2 до 10 людей. До лікарень потрапляють люди з осколковими пораненнями різного ступеня тяжкості".