• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Затрофеїв МТ-ЛБ та вижив, підірвавшись на міні, – історія харківського бійця «тракторних військ» (відео)

Общество   
Затрофеїв МТ-ЛБ та вижив, підірвавшись на міні, – історія харківського бійця «тракторних військ» (відео)

Тракторист із Малої Рогані Віталій Денисенко – людина, відома на все село. А все завдяки участі у війні з російськими окупантами. Щоправда – не в ЗСУ, а в складі так званих «тракторних військ».

Чоловік на початку повномасштабного вторгнення поповнив ряди ЗСУ трофейною російською МТ-ЛБ. Говорить: собі вирішив не залишати, бо таке потрібно тільки, щоб парубку красиво заїхати на дискотеку, а в нього уже вік не той. Подробиці про скромного героя – в сюжеті МГ «Об’єктив”.

У березні, коли українські захисники пішли в контрнаступ у Харківській області, то російські вояки тікали з поля бою, залишаючи після себе купу техніки та зброї. Ось це — трофейний російський бронетранспортер, передбачений для транспортування особового складу та комплектів боєприпасів. І тепер він служитиме Збройним силам України.

Цей трофей міг би належати трактористу з Малої Рогані Віталію Денисенку. Чоловік разом із колегою знайшов російський МТ-ЛБ в полі, під час посівних робіт — вони культивували ґрунт, коли наткнулися на російську бойову машину.

— Тільки починали зачистку, а вони почали всі тікати. Ми проїжджали по полям, ми перевіряли всі поля. І воно стояло на полі. Воно стояло майже в кінці поля. Катались там, слідів було багато.

— Ні окопів, нічого не було?

— Ні-ні. Вони просто тікали. От куди доїхали, там бросили, та і все.

Забирати собі російську техніку тракторист не став. Каже: користі від неї у господарстві ніякої. Жартує, що цивільним на бронетранспортері тільки по дискотекам ганяти, а він, розумієте, вже не в тому віці.

Віталій Денисенко, тракторист

Не годиться воно. А що ним можна робити? Кататись та і все, як на легковій машині на дискотеку з’їздити? І було б — поїхали в сусіднє село на дискотеку на своєму танку.

Тому трактористи вирішили відбуксирувати бронетранспортер ближче до позицій українських захисників, щоб передати його у користування військовим. Бійці його відремонтували й уже кілька місяців активно використовують на передовій. Та сьогодні Віталію надали шанс реконструювати процес транспортування МТ-ЛБ, щоб показати світу, на що здатні українські селяни.

Олег Синєгубов, голова ХОВА

У нас є дуже велика кількість прикладів, коли буксирували таку техніку не лише тракторами, а й іншими транспортними засобами. Не лише зі звільнених територій, а й, безпосередньо, з поля бою, коли окупанти просто бігли, залишаючи її. І це продовжується і по сей час.

Про Віталія, який знайшов МТ-ЛБ, вже знає все село. Та не тільки через знахідку — тракторист вцілів після того, як напередодні наїхав на російську міну.

Дивіться також у сюжеті МГ «Об’єктив»: Запчастини для ремонту трофейної техніки на Харківщині зрізали з пам’ятників (відео)

Віталій Денисенко, тракторист

Культивував на полі. І тільки заїхав і все. Та трохи вухо і голова, осколками, склом побило — і все. А трактор — все, на металолом.

Нині на фронті трудяться сотні одиниць трофейної російської техніки, і частину із них військовим надали саме українські селяни. В Інтернеті — купа відео, на яких трактористи буксирують залишену або викрадену техніку окупантів.

Таким чином пересічні селяни роблять свій вклад у майбутню перемогу. А для військових такі дії — це прояв підтримки свого народу.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Затрофеїв МТ-ЛБ та вижив, підірвавшись на міні, – історія харківського бійця «тракторних військ» (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 8 августа 2022 в 19:36;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Тракторист із Малої Рогані Віталій Денисенко – людина, відома на все село. А все завдяки участі у війні з російськими окупантами. Щоправда – не в ЗСУ, а в складі так званих «тракторних військ»".