• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +20°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

На вокзалі в Харкові перевіряють металодетектором пасажирів і багаж: як це працює (відео)

Общество   
На вокзалі в Харкові перевіряють металодетектором пасажирів і багаж: як це працює (відео)

На залізничному вокзалі в Харкові відсьогодні, 16 серпня, посилили заходи безпеки. Усіх пасажирів, які покидають місто, та їхній багаж комплексно перевіряють. Це не стосується приміського сполучення (електричок).

У перший день роботи нової системи в людей виявили патрони, а декілька пасажирів, побачивши контроль, «передумали» їхати. Подробиці – в сюжеті МГ «Об’єктив».

Відтепер, щоб потрапити на потяг в інший регіон України, харків’янам необхідно пройти поглиблений контроль. Багажі містян перевіряють за допомогою комплексної системи огляду. Раніше така працювала тільки на київському вокзалі, тепер же заходи безпеки посилили і в Харкові. Відсьогодні міжміські потяги відправляються лише з першої платформи. Щоб туди дістатися — необхідно пройти систему контролю. Це не стосується приміських електричок.

Леонід Лобойко, директор філії «Вокзальна компанія» АТ «Укрзалізниця»

Тут через скан проходять всі речі, які видно людині справа, зліва. Ті люди, які будуть виїжджати, вони всі будуть виїжджати з першої платформи і, дійсно, пройдуть цю роботу. Вже сьогодні є приклади, і патрончики вже знайшли, і люди, як ми бачимо, підходять, побачили і уходять.

Пасажирів просять покласти свій багаж на спеціальну доріжку та викласти металеві речі й телефони. Люди проходять через рамку, яка спрацьовує при виявленні заліза. За процесом спостерігають поліцейські.

Читайте також: На Південному вокзалі у Харкові посилюють заходи безпеки — «Укрзалізниця»

Леонід Лобойко, директор філії «Вокзальна компанія» АТ «Укрзалізниця»

Якщо це людина цивільна, не військова — поліція сама дивиться, запитує документи, потім направляє в поліцейське відділення, й далі з’ясовують, що з цією особою робити. Якщо це військовий, то викликають з комендатури спеціалістів, вони теж приїжджають, забирають, везуть до себе.

Поглиблена перевірка стосується лише тих пасажирів, хто вирішив виїхати з Харкова. Ті, хто приїхав, мають можливість пересуватися вокзалом вільно. В «Укрзалізниці» наголосили, що в Києві за допомогою такої системи виявили понад 9 тисяч заборонених предметів з початку червня. Тому й сподіваються, що у прифронтовому Харкові поглиблена перевірка пасажирів піде лише на користь містянам.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «На вокзалі в Харкові перевіряють металодетектором пасажирів і багаж: як це працює (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 16 августа 2022 в 20:40;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На залізничному вокзалі в Харкові відсьогодні, 16 серпня, посилили заходи безпеки. Усіх пасажирів, які покидають місто, та їхній багаж комплексно перевіряють. Це не стосується приміського сполучення (електричок)".