• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Харків’янка завоювала срібло на юнацьких Олімпійських іграх в Аргентині (відео)

Мир   
Харків’янка завоювала срібло на юнацьких Олімпійських іграх в Аргентині (відео)

Анастасія Прозорова отримала срібну нагороду за виступи в складі змішаної інтернаціональної команди.

Це — новий формат, втілений організаторами юнацької Олімпіади. Окрім Прозорової в складі були представники Норвегії, Нової Зеландії, Таїланду, Тайваню, Франції, В’єтнаму та Фіджі. Вони дійшли до фіналу, у якому поступилися чотирма очками. Але медаль Прозорової — перша олімпійська для бадмінтону в історії України.

Анастасія Прозорова, срібний призер юнацьких Олімпійських ігор з бадмінтону

В команде я играла на максимуме, я приложила очень много усилий, чтобы выиграть. Когда мы играли против малазийки и девочки из Молдовы, у нас был очень длинный розыгрыш. Наверное, ударов восемьдесят. И финальный микст мне запомнился ярко, потому что я очень переживала — подавать подачи, играть, но преодолела это и спокойно играла.

Юнацькі Олімпійські ігри — це не тільки змагання, а й привід для великої спортивної дружби, яка об’єднує учасників, незалежно від статі, віку і національності. Саме це підкреслив командний формат, впевнені спортсменка та її тренер. Наступного року в Харкові планують аналогічний турнір, вперше для України.

Геннадій Махновський, заслужений тренер України з бадмінтону

В Олимпийском движении есть такой принцип: «О, спорт, ты — мир!» Я думаю, что формат такого турнира этому принципу соответствует больше, чем все остальные.

Прозорова потрапила на Олімпіаду в останній момент, оскільки вищі за світовим рейтингом суперниці відмовились від поїздки до Аргентини. Тамошнє надбання спортсменки — наслідок внутрішньої клубної конкуренції. Валерія Рудакова є суперницею Прозорової в одиночному розряді і партнером по парі, в якій вони стали бронзовими призерами юніорського чемпіонату Європи.

Валерія Рудакова, майстер спорту з бадмінтону

В одиночном разряде — каждый сам за себя, а в паре мы — одно целое. Конечно, я следила за Настей, переживала — все-таки мы вместе играем пару и из одной команды. Я считаю, что Настя неплохо показала себя и в личном турнире, и в командном. Я поздравляю ее со вторым местом.

Вболівав за одноклубницю і учасник дорослих Олімпійських ігор у Бразилії Артем Почтарьов. Йому добре відомо, чого варто пройти олімпійський відбір і виступати на головних змаганнях планети. На думку Почтарьова, у Прозорової — великі перспективи у бадмінтоні.

Артем Почтарьов, учасник Олімпійських ігор у Бразилії-2016

Она — одна из тех, кто претендует на участие, возможно не в ближайших, но в следующих Олимпийских играх. И дай Бог ей повторить результат, который она сделала.

Щодо інших харківських представників збірної, то тхеквондист Олександр Дзюба посів п’яте місце, Євген Зіборов став десятим у п’ятиборстві, пловчиха Марина Колєснікова завершила виступи в кваліфікації.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «Харків’янка завоювала срібло на юнацьких Олімпійських іграх в Аргентині (відео)»; из категории Мир на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 23 октября 2018 в 15:59;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Анастасія Прозорова отримала срібну нагороду за виступи в складі змішаної інтернаціональної команди".