• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

У Харкові відзначили день волонтера (відео)

Общество   
У Харкові відзначили день волонтера (відео)

Організація «Сестра милосердя», яка об’єднує сотні небайдужих харків’ян, разом з усією країною святкує п’ятиріччя дня волонтера.

Очільниця організації Ярина Чаговець розповідає, що за п’ять років спільними зусиллями добровольців вдалося реалізувати багато проектів. Це допомога постраждалим військовим, а також людям у зоні бойових дій — продуктами, ліками, теплою одежею. Діти з Донбасу цьогоріч мали змогу подорожувати по всій країні, щоб на власні очі переконатися в красі своєї Батьківщини. Волонтери вже мають плани на наступний рік.

Ярина Чаговець, голова благодійного фонду «Сестра милосердя»
Це буде дуже потужна робота, пов’язана з реабілітацією. Ми співпрацюємо з нашою Харківською обласною адміністрацією. І ще один проект, який стартуватиме в березні 19 року, — це проект, пов’язаний з дітьми волонтерів, АТОвців, з дітьми переселених осіб — АТОвців, є ще і такі в нас особи. Це будуть діти, які за допомогою відеороліка, який вони складуть самі , будуть розповідати іншим дітям про красоти свого рідного краю. 

Кристина разом із батьками мешкала на Донбасі. Зараз перебуває в Харкові з бабусею та дідусем. Поки бабуся-лікарка допомагає постраждалим бійцям, дівчина готує для них їжу, миє посуд та порається по господарству.

Кристина, школярка
 -Ти казала, що ти допомагаєш людям їжу готувати та відносити. Кому ти її відносиш? — Людям, які в нас живуть і в яких там рани, чи ще щось. Баба їх лікує і вони виздоровлюють. 

Джон О’Брайан разом із дружиною та чотирма дітьми мешкає у Харкові вже понад двадцять років. Допомагає військовим і вважає це своїм громадським обов’язком. Хоч і зізнається, що українських коренів не має.

Джон О’Брайан, волонтер благодійного фонду «Сестра милосердя»
Когда появилась война в Украине, мы в первый раз встретились с Яриной в этом госпитале для военных и мы узнали, что там такая большая нужда была. Мы начали помогать там, покупать лекарства и так далее. Таким образом мы стали волонтерами. 

За думкою військових, волонтери створюють надійний тил для бійців. Без їхньої допомоги чоловікам не вдалося б тримати оборону так довго.

«Гора», боєць батальону «Айдар»
 В 2014 році ми не мали хліба. І нам волонтери харківський чорний хліб возили на передову. Коли вже там нікого не було, коли ніхто туди не ходив — вони нам просто возили хліб. 

Анатолій Бабічев, заступник голови ХОДА
Вони створили саме те, про що ми казали 27 років незалежності — це громадянське суспільство. Саме вони створили діалог між тими, хто потребує вирішення якихось питань і між владою. 

60 волонтерів отримали відзнаки президента України. Серед запрошених зіркових гостей були гурт «Село і Люди», Олександр Кварта та співачка Eyra. Музиканти, які не змогли приїхати на урочистості, передали відеопривітання. Серед них Фоззі з гурту ТНМК, співачки Алла Мартинюк та Світлана Тарабарова.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відзначили день волонтера (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 6 декабря 2018 в 15:44;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Організація «Сестра милосердя», яка об’єднує сотні небайдужих харків’ян, разом з усією країною святкує п’ятиріччя дня волонтера".