• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

Скільки коштує зібрати учня до школи на Харківщині (відео)

Общество   
Скільки коштує зібрати учня до школи на Харківщині (відео)

Шкільну форму для дітей скасовували, але зекономити не вдасться. Щонайменше 3 тисячі гривень доведеться викласти батькам на підготовку до нового навчального року.

Вікторія Бондаренко кореспондентка
Шкільна форма, ранець, пенали, щоденник та альбоми для малювання. Усі ці товари у серпні користуються не абияким попитом, бо вже за кілька тижнів новий навчальний рік. Тож для батьків постає питання: як заощадити та придбати якісний товар.

Найдешевші зошити та ручки – по 3 гривні. Пенали – від 40. Щоденники – від 30 і до 120. Приладдя для малювання у середньому коштує 150. А от за шкільний рюкзак батьки віддають до 800 гривень. Продавці кажуть: канцелярія влітку подорожчала приблизно на 5% відсотків. Тому радять закуповуватися раніше та не зволікати. Та й на одязі цьогоріч зекономити не вдається, зізнається бабуся третьокласника. Шкільну формускасували, але ходити у чомусь треба.

Валентина, бабуся школяра
Жакет, пиджак, джинси купили. У нас костюм с прошлого года еще. Теперь вот на осень купили джинсовую курточку. Еще нам надо кроссовки купить. Что-то на физкультуру еще надо. У нас много вещей осталось с прошлого года. Они хорошие, добротные.

Ярослав, школяр
— Ну як сказать… Хочеться і не хочеться.

—  Погулять еще или учиться пора?

— Та я не могу выбрать. Хочеться и погулять, и в школу.

Щоб підготувати Ярослава до першого дзвоника вже витратили 1,5 тисячі гривень і це ще без канцелярських товарів, бідкається бабуся.

Валентина, бабуся школяра
Очень нам так … Нам его предложили, мы одели и так подошел хорошо. По длине и рукавчики, и все. Поэтому очень удобный, красивый, мы такой искали.

Продавці ж кажуть: завжди радять покупцям якісні речі, бо синтетика для дітей шкідлива.

Ольга, продавчиня
Хлопок сколько? 70? Вот это уже хорошо. 70% это уже хорошо. А есть 100% синтетика. Цена и качество соответствует.

За словами продавчині Ольги, хлопчики найменш вередливі у виборі одягу. Для них головне аби було зручно.

Ольга, продавчиня
Костюм мальчику. Вот такого плана четверка. Здесь жилетка идет, брючки рубашка и пиджачок. 920 гривен. Ну это нормальная цена я считаю. Ну это Турция, да, там и хлопок. Там хороший состав идет.Хорошего качества.

А от дівчата оцінюють речі більш вибагливо, зазначає продавчиня.

Ольга, продавчиня
— Что в моде в этом сезоне?

— Вот такие блузки, вот такие жилетки, шорты, вот эти сарафаны. Это именно последний писк моды.

Аби зібрати дитину до школи батькам необхідно буде викласти зі своїх гаманців щонайменше 3 тисяч гривень. Якщо ж обирати високу якість та модні бренди – ціна зросте у кілька разів.

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «Скільки коштує зібрати учня до школи на Харківщині (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 августа 2019 в 17:01;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Шкільну форму для дітей скасовували, але зекономити не вдасться. Щонайменше 3 тисячі гривень доведеться викласти батькам на підготовку до нового навчального року. ".