• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +7°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Пенсіонерка померла через відмову міської клінічної лікарні прийняти її (відео)

Происшествия   
Пенсіонерка померла через відмову міської клінічної лікарні прийняти її (відео)

Через дії медичного персоналу одного зі стаціонарів Харкова померла пенсіонерка. У поліції відкрили кримінальне впровадження щодо неналежного виконання професійних обов’язків.

На цих кадрах — останні години життя Надії Тихонівни. Вчора її на кареті швидкої привезли до кардіологічного відділення 8 міської лікарні. Донька пенсіонерки каже: була вимушена боротися аби матері надали допомогу.

Більше за все, розповідає авторка відео, її мати боялася халатності лікарів і постійно казала, що старі люди медикам не потрібні.

Олена Лиманська, донька Надії

И вот она приезжает в больницу, как она не хотела, и ее – старушку не берут. Аргументируя левыми аргументами. Когда я стала завотделением спрашивать:почему вы нас не принимаете? — Все у скорой. А я говорю: ответе мне – все у скорой. Я говорю: сейчас вызову милицию, а она мне говорит: вызывай

 

Попередньо, додає Олена, зателефонувала лікарю, який працює в установі і він чекав на хвору. Проте, додає жінка, завідуюча відділенням вирішила інакше.

Заввіділенням відмовила у шпиталізації навіть після того, як Олена зі сльозами благала допомогти матері і казала, що пенсіонерка помирає. Лікарка наказала їхати до іншої лікарні, згадує жінка.

Світлана Єченіна, кореспондентка

З восьмої лікарні пацієнтку доправляли сюди – до 18-ї. Вже в кареті швидкої їй стало геть погано, а на порозі мед закладу пенсіонерка перестала впізнавати рідну доньку.

 

 

Андрій Закорко, терапевт-ординатор 18-ї лікарні м.Харкова

Поступила она после 8-й больницы с кардиограммой, которую сняли в 8 больнице. Мы ей сделали рентген легких. На рентгене грубой патологии не выявлено. Мы ей оказывали первую помощь в плане стабилизации общего состояния.

 

 

Але це не врятувало Надію Тихонівну і вона померла. Її донька причиною смерті називає бездіяльність лікарів приймального кардіологічного відділення 8 лікарні, адже проста крапельниця могла зберегти її старенькій матусі життя, каже жінка. Тому сьогодні зранку вона знову навідалася до установи, аби сповістити заввіділенням до чого, на її думку, призвів переїзд з однієї лікарні до іншої. Проте, розмови знову не вийшло.

Пізніше до лікарки навідалися і журналісти. Проте, навіть свого імені вона назвати не захотіла.

 

Съемку не надо вести. К главному врачу пожалуйста. Только с его разрешения. Куди ви тікаєте. Не тікайте, будь ласка.

 

 

 

Головний лікар теж виявився занадто зайнятим для спілкування з пресою і через свою помічницю передав, що на все відповість пізніше.

 

 

Сегодня мы в этой ситуации разбираемся этим вопросом и все сведенья к главному врачу стекаются в течении рабочего дня. – Завтра вже запізно. Це сталося учора. –Запіздно не може бути. Зараз эта ситуация разбирается, понимаете?

 

 

А доки лікарі збирають інформацію, родичи готуються до поховання.

 

Олена Лиманська, донька Надії

Ей вот 4 декабря было бы 77 лет. Совершенно любимица всех… Самая лучшая. Будем бороться, может у нас что-то получится.

 

 

 

У прокуратурі повідомили: відомості про подію вже внесені до ЄРДР за фактом ненадання медичної допомоги.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Пенсіонерка померла через відмову міської клінічної лікарні прийняти її (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 ноября 2019 в 19:50;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Через дії медичного персоналу одного зі стаціонарів Харкова померла пенсіонерка. У поліції відкрили кримінальне впровадження щодо неналежного виконання професійних обов’язків".