• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

6 мільйонів гривень на будинок для Діда Мороза: чи відповідає споруда очікуванням харків’ян (відео)

Харьков   
6 мільйонів гривень на будинок для Діда Мороза: чи відповідає споруда очікуванням харків’ян (відео)

На майдані Свободи підготовка до Нового року йде повним ходом. Ось, наприклад, будиночок Діда Мороза, який наробив неабиякого галасу через свою вартість — понад шість мільйонів гривень. А це — близько чверті мільйона доларів.

Вадим, харків’янин

Это домик Деда Мороза? – Да. – Я вообще думал, что это будет кирха. Похоже на протестантский храм. 

 

 

Тетяна, харків’янка

По телевизору слышала, что дороговато, но для детей это развлечение, праздник дополнительный. 

 

 

Згідно з даними тендерної документації, загальна площа споруди може коливатися від ста шістдесяти п’яти до ста сімдесяти квадратних метрів. У вартість входять: огородження, матеріали та роботи з монтажу. Також не забули про витрати на транспортування, завантаження і розвантаження. Містяни з дітьми такому будиночку здебільшого радіють. Проте не всі можуть зрозуміти куди подівалася стара оселя Мороза, яку придбали кілька років тому, і чому її вирішили замінити.

Тетяна, харків’янка

Судя по оригиналу домика Деда Мороза, который в Финляндии, который я видела, наверное, лучше тот, который в том году был. Он более похож. Но этот для разнообразия, а то каждый год одно и то же, оригинально. 

 

А от члени громадської організації «Харківській антикорупційний центр» кажуть: вартість апартаментів бороданя не складає і десяти відсотків від загальної суми, яку місто витратило на підготовку до цих зимових свят.

Володимир Рисенко, юрист ГО «Харківській антикорупційний центр»

Загалом, з урахуванням ілюмінації на Сумській, де 37 мільйонів, на Пушкінській 37 мільйонів. 22 мільйони на ілюмінацію різних фігур по Харкову. Ще витрати на ілюмінацію на майдані Свободі. Це рівно 71,5 мільйон гривень. 

 

На це мер міста Геннадій Кернес зауважив, що на свято для харківських дітлахів грошей не шкода. І взагалі, всі витрати — під контролем.

Геннадій Кернес, міський голова Харкова

Вони в першу чергу йдуть як витрати не на один рік. Якщо це буде 10 років, то це буде 7 мільйонів. Ми зберігаємо всі кошти, які є в бюджеті міста Харкова.

 

 

Новорічне містечко на майдані Свободи урочисто відкриють у четвер о сімнадцятій годині, тоді ж має закінчитися прикрашання міста до зимових свят.

Автор: Світлана Єченіна, Ніколь Костенко, Дмитро Герасимов
Популярно

Вы читали новость: «6 мільйонів гривень на будинок для Діда Мороза: чи відповідає споруда очікуванням харків’ян (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 декабря 2019 в 19:18;
  • Корреспондент Світлана Єченіна, Ніколь Костенко, Дмитро Герасимов в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На майдані Свободи підготовка до Нового року йде повним ходом. Ось, наприклад, будиночок Діда Мороза, який наробив неабиякого галасу через свою вартість — понад шість мільйонів гривень. А це — близько чверті мільйона доларів. ".