• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

Теракт біля Палацу спорту: потерпілі з активістами вийшли протестувати (відео)

Происшествия   
Теракт біля Палацу спорту: потерпілі з активістами вийшли протестувати (відео)

Біля стін облдержадміністрації — акція протесту. Як кажуть активісти, приводів для мітингів зараз вдосталь, але сьогодні пікет особливий.

 

Артем Листопад, кореспондент

Головна вимога мітингувальників — не відправляти на обмін з Росією обвинувачених у теракті біля Палацу спорту. Хоч за майже 5 років слідства чоловіки не почули вироку, у їхній винуватості люди не сумніваються.

 

Окрім громадських організацій проти обміну виступили і представники церкви.

 

Віктор Маринчак, настоятель храму Іоанна Богослова

Написано «не вбивай». Ми за те, щоби вбивці мирних громадян були належним чином ізольовані від суспільства. Церква як частина громадянського суспільства не може спокійно ставитись до такого беззаконня.

 

Про те, що обвинувачених можуть віддати Росії стало відомо ще наприкінці вересня. Про це розповів журналіст Андрій Цаплієнко, хоч офіційного підтвердження від представників влади чи прокуратури не було.

 

Вадим Поздняков, активіст

Ми ж розуміємо, що вони можуть спростовувати тут, а в Києві може бути прийнято зовсім інше рішення. Наскільки я знаю, зараз ідуть торги і тому ми маємо показати, що харків’яни проти. І я впевнений, що тоді їх в списках цих не буде.

 

 

Олександр Веприк, активіст

Котрих ведеться кримінальне провадження, котрі зараз знаходяться під слідством. І їх хочуть просто з цього слідства вийняти і віддати в Росію. По-перше — це порушення процесуального провадження. Тобто, це порушення всіх норм, що можуть бути. По-друге, якщо я не помиляюсь, навіть за конституцією Україна не видає громадян України.

 

Коли люди пікетували біля стін обладміністрації, всередині приміщення із керівником області Олексієм Кучером спілкувалися родичі загиблих у теракті.

 

Андрій Дідік, батько загиблого Данила Дідіка

Вдалося отримати якесь офіційне підтвердження, що цей обмін таки відбудеться? — Як вам сказати, з вірогідністю 90%.

 

 

 

Адвокат потерпілих у справі Олег Головков заявив, що відправити на обмін обвинувачених можуть вже після наступного судового засідання.

 

Олег Головков, адвокат сторони потерпілих

Я боюсь загадывать, что завтра будет последнее заседание. Мы видели, как 5 лет у нас образовывались те или иные обстоятельства, которые реально объективно мешали рассмотрению дела. Завтра оно будет. И чем оно закончится — я держу кулаки.

 

У прокуратурі стверджують: жодної інформації про обмін наразі не мають.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Теракт біля Палацу спорту: потерпілі з активістами вийшли протестувати (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 25 декабря 2019 в 18:56;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Біля стін облдержадміністрації — акція протесту. Як кажуть активісти, приводів для мітингів зараз вдосталь, але сьогодні пікет особливий.".