• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові родину з 5 дітьми випхали на вулицю через несплату кредиту (відео)

Общество   
У Харкові родину з 5 дітьми випхали на вулицю через несплату кредиту (відео)

Сім’я намагається повернутися до житла, тож звернулася й до суду.

Вікторія Яковенко, кореспондентка

Із квартири цієї багатоповерхівки випхали на вулицю багатодітну родину. 24 листопада невідомі чоловіки спортивної статури увірвалися до дому сім’ї. Усе сталося через кредит, який батько узяв 13 років тому.

Харків’янин Андрій забирає дитячі речі, які зберігалися в коридорі. До власної оселі чоловік потрапити не може. Адже тиждень тому зранку до чотирикімнатної квартири родини Кур’яновичів у 16-поверхівці на вулиці Леся Сердюка прийшли невідомі. Андрія майже одразу випхали на вулицю.

Андрій Кур’янович, харків’янин 

Пока я здесь стоял практически в трусах, а они там уже были внутри с моей семьей. В 9 часов уже сменили замок. Действовали быстро, нагло. В этом месте, где вот коридор. Тут не поместилось больше людей, человек 5 меня тут скрутило, завалило и начали метелить.

Андрій додає: невідомі чоловіки назвалися власниками оселі.

Аматорська зйомка 

— Я хозяин квартиры, да. 
— С каких это пор? 
— С 16 числа этого месяца. 
— А документ? 
— Все всем показали уже. Вам не буду показывать, вы здесь никто.

Андрій розповідає: у 2007 взяв кредит на розвиток бізнесу — 24 тисячі доларів. Заставою вказав квартиру.

Андрій Кур’янович, харків’янин 

Кредит перепродается несколько раз разным фирмам, и они все начинают требовать с кредитора деньги. Кредит один, а требователей несколько. В нашем случае их было три — банк и две коллекторские конторы. Поэтому мы его по сути не могли отдать, мы не знали кому.

Андрій стверджує, що його дружину та п’ятьох дітей добу утримували у квартирі. І запевняє: поліцію викликали щопівгодини, проте правоохоронці лише розводили руками.

Ганна Кур’янович, харків’янка

Маленьким детям я пыталась перевести все это в игру. Если дядя ходил за ними по комнате, говорил всякие гадости, то я говорила, что дядя любит играть в догонялки. Старшим я пыталась обьяснить, что ситуации бывают разные и относитесь к этому как к тренингу. Когда вам говорят очень много плохого.

У Єдиному реєстрі боржників Мін’юсту є інформація про родину Кур’яновичів. Згідно з нею, Андрій має сплатити банку 384 тисячі гривень. Квартира під арештом, але про виселення не йдеться. Тільки про стягнення коштів. Юрист Роман Чумак пояснює: люди, що назвалися новими господарями житла, мали прийти не тільки з документами на право власності, а й з ухвалою суду про виселення старих мешканців. Та і мали бути разом із поліцією та виконавчою службою.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес» 

Усі інші дії, вони вважаються самоуправством. На жаль, практика у місті Харкові свідчить про те, що таких людей не притягають до відповідальності, власне тому така діяльність залишається безкарною. Це колектори, це люди, які за гроші готові допомогти новим власникам зайти до такого приміщення і виселити попередніх власників. Хоча вони не кажуть про виселення, вони кажуть про те, що нові власники вселяються у власне приміщення.

Юрист підкреслює: у більшості випадків суд на стороні багатодітних родин.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»

Суд, коли розглядає питання про виселення попередніх власників, зважає на ці обставини і може ухвалити рішення про відмову у задоволенні позову про виселення.

На ситуацію родини Кур’яновичів звернула увагу депутатка обласної ради.

Тетяна Коробко, депутатка Харківської обласної ради

Что мы сделали, первое: суд вынес решение о немедленном наложении ареста на квартиру до разбирательства по сути. Сейчас мы в исполнительную службу, но у них карантин, какие-то препятствия, хотя четко написано в решении суда: негайно.

Зараз діти живуть у бабусі, а Андрій із дружиною переїхав до друзів. Каже: вже звернулися до суду та чекають на перше засідання у справі.

Автор: Вікторія Яковенко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові родину з 5 дітьми випхали на вулицю через несплату кредиту (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 2 декабря 2020 в 15:55;
  • Корреспондент Вікторія Яковенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Сім’я намагається повернутися до житла, тож звернулася й до суду".