• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Труп зі зв’язаними руками: подробиці щодо страшної знахідки на Харківщині (відео)

Происшествия   
Труп зі зв’язаними руками: подробиці щодо страшної знахідки на Харківщині (відео)

На околиці деокупованого села Мала Рогань на Харківщині знайшли труп чергової жертви російських військових.

На місці військового злочину РФ разом із слідчими побували кореспонденти МГ «Об’єктив”. Подробиці – в сюжеті.

Околиці села Мала Рогань, що під Харковом. Тут, у лісосмузі місцеві мешканці натрапили на залишки людського тіла. На місце виїхали слідчі та експерти.

Тіло, виходячи із вигляду та стилю одягу, чоловічої статі з гнилистими змінами та наявності лише кісток, принаймні, на теперішній час в межах видимості.

Територію огородили стрічкою. Експерти оглядають залишки тіла та одягу. Чоловік був одягнутий в утеплену куртку та штани і, за попередніми висновками, труп перебуває тут як мінімум кілька місяців. Ймовірно, з березня, коли селище Мала Рогань було тимчасово окуповане росіянами, зазначають у прокуратурі. Експерти беруть личинки мух на аналіз.

Читайте також: У Малій Рогані жінка поховала у дворі загиблого під час обстрілу чоловіка — прокуратура (фото)

На даний момент відбираються чутливі личинки мух для подальшого встановлення приблизної дати настання смерті.

На місці виявили верхні кінцівки, без кистей рук та пальців, кістки ніг і тазу. Окремо лежала грудна клітина. Експерти припускають, що тіло могли понівечити голодні собаки. Голови поблизу не знайшли — тільки частину щелепи.

Візуально схоже на верхню частину, а зуби, до речі, відносно цілі. Виходячи з того, що зуби відносно цілі, можна зробити припущення, що це відносно не стара особа була.

На місці огляду не було жодних документів та зброї. У карманах — лише насіння соняшника. Після огляду тіло упаковують, щоб перевезти до моргу для детальних експертиз.

Та несподівано на землі, де лежав труп, знаходять ключові докази — кисті рук та пальці, які відвалилися внаслідок гниття тіла. А найголовніше — вони були зв’язані пластиковим хомутом та скотчем.

Олександр Ільєнков, керівник Харківської окружної прокуратури 

Руки у цього вбитого цивільного чоловіка були зв’язані за спиною біля знайдених кісток тазу. Сторона обвинувачення як одну з основних слідчих версій буде розслідувати факт вчинення представниками збройних сил РФ порушення правил та звичаїв війни, тобто злочину.

Біля залишків тіла знаходиться ґрунтова дорога.

Слідчі припускають, що чоловіка могли вбити та вивезти в лісосмугу, або ж місце злочину було безпосередньо тут. У таких місцях — посадках, полях — уже не вперше знаходять тіла цивільних, зазначає мешканець Малої Рогані Юрій. Чоловік часто допомагає правоохоронцям у проведенні ексгумації. Але вбитого цивільного із зав’язаними руками він побачив вперше.

Юрій, мешканець Малої Рогані

Это здесь, что без головы, там объеденные. А если туда, далеко где-то, далеко, там собак нет, там жилых массивов нет, они просто лежат, разлагаются и все.

Чоловік додає: тіла односельчан нерідко закопували навіть на городах, адже хоронити на цвинтарі, ближче до лінії фронту, було надто небезпечно. З росіянами під час окупації Юрій не комунікував, але як тут, у лісопосадці, могло з’явитися тіло із зав’язаними руками, ще й у зимовому одязі? Для Юрія це питання — риторичне.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Труп зі зв’язаними руками: подробиці щодо страшної знахідки на Харківщині (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 августа 2022 в 20:20;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На околиці деокупованого села Мала Рогань на Харківщині знайшли труп чергової жертви російських військових".