• Вт 23.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.78
  • EUR 42.31

Був на роботі, затрималася в дорозі: харків’яни – про те, як вижили під час ранкового обстрілу (відео)

Происшествия   
Був на роботі, затрималася в дорозі: харків’яни – про те, як вижили під час ранкового обстрілу (відео)

Жителі будинку в Шевченківському районі, біля якого вдарили снаряди російської артилерії, зізнаються: живучи в Харкові, звикаєш до всього, бо іншого виходу немає.

Близько десятої ранку окупанти почали масовий обстріл Харкова. Снаряди падали в Шевченківському районі міста, прилітало й на місця відпочинку, і в дитсадок, і в житлові будинки. Подробиці з місця обстрілу – в сюжеті МГ «Об’єктив”.

Олександр, харків’янин 

Та слышал, конечно слышал. Это было что-то вообще. У меня собака бедная забежала, спряталась.

На місця обстрілів одразу направилися вибухотехніки, правоохоронці та медики. Соцмережами поширилась інформація: є загиблі.

Шукаємо уламки снаряду.

Як з’ясували в прокуратурі, обстріляли місто із самохідних артилерійських гармат «Піон». Усього зафіксували до десяти вибухів, усі — в одному периметрі. Олександр примчався додому, на одну із центральних вулиць міста, як тільки дізнався від сусідів про обстріл.

Олександр, мешканець обстріляного будинку 

Я так понимаю, мне еще повезло. В других квартирах тут повылетало все. Когда тут живешь, ты уже привыкаешь ко всему, конечно. Потому что, что делать?

Хлопець каже: пощастило, що був на роботі й лишився неушкодженим. Але ще більше радіє за матір, яка мала би перебувати у квартирі. На щастя, вона приїхала сюди на день пізніше.

Тетяна, мешканка обстріляного будинку  

Я должна была вчера приехать. Приехала сегодня. Просто сосед поехал не вчера, а сегодня, который меня довез. Вот и все, весь счастливый случай. То, что я вижу, это просто ужасно. И очень жаль, потому что у нас подъезд отремонтирован, все было новое.

Дивіться також у сюжеті МГ «Об’єктив»: Шматок бетону залетів у квартиру на п’ятому поверсі: наслідки обстрілу дитсадка в Харкові (відео)

Найбільше розтрощило кут будинку. Пошкоджена й аптека. Щоправда, останнім часом вона не працювала, каже працівник цієї мережі Олександр. Він навідався, аби оцінити наслідки руйнувань.

Олександр, працівник мережі аптек 

Снаружи вот такое, а что внутри там — это трудно сказать

На подвір’ї, біля припаркованих машин та аптеки, багато крові. Біля житлового будинку, за даними прокуратури, загинули троє людей. Загальна цифра загиблих внаслідок ранкового обстрілу, на момент підготовки сюжету, була — чотири людини (пізніше в поліції повідомили про те, що ще одна жінка померла в лікарні). Із місць обстрілів медики ушпиталили 8 осіб, двоє з них —  у тяжкому стані. Ще трьом людям надали допомогу на місці.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Був на роботі, затрималася в дорозі: харків’яни – про те, як вижили під час ранкового обстрілу (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 30 августа 2022 в 19:45;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Жителі будинку в Шевченківському районі, біля якого вдарили снаряди російської артилерії, зізнаються: живучи в Харкові, звикаєш до всього, бо іншого виходу немає".